Заключителната конференция се проведе в НЧ “Нов живот-1919”, село Петърч. Тя е последният етап по проекта Трансгранична културна мрежа за общо бъдеще, с водещ партньор Община Бабушница, Сърбия , проектен партньор НЧ “Нов живот-1919”, с. Петърч по Interreg IPA CBC Bulgaria- Serbia. Благодарение на успешно реализирания проект по ТГС, танцов състав “Релакс” и “Релакс джуниър” имат чисто нови носии.

На конференцията и два невероятни концерта на децата от България и Сърбия, присъстваха: г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, посланикът на Република Сърбия – доц. д-р Желко Йович, кметът на община Бабушница, Р. Сърбия, г-жа Ивана Стойчиш, зам.-кметът г-н Милан Искренов, зам.-кметът на община Костинброд г-н Александър Ненов, председателят на ОбС- Костинброд д-р Атанас Тенев и домакинът – г-н Борислав Борисов – кмет на село Петърч.

Гостите от община Бабушница днес успяха да посетят и Коледния пазар, с участието на Дядо Коледа в град Костинброд, след това в село Петърч се забавляваха, танцуваха и се веселиха в НЧ ”Нов живот-1919” и за финал всички заедно запалиха светлините на Коледната елха в центъра на селото.

23598 посещения общо 1 посещения за деня
Посланикът на Република Сърбия в Република България, доц. Д-р Желко Йович, присъства на заключителна конференция по проект по трансгранично сътрудничество между село Петърч, община Костинброд и община Бабушница, Република Сърбия.