Днес, 09.09.2022 г., се подписа споразумение с ангажимент за изграждане на обект: Пътни връзки в посока “Петърч-София” и “София -Петърч” при км 33+610 на АМ “Европа”
В официалната зала на МРРБ министъра на регионалното развитие и благоустройство /МРРБ/, арх. Иван Шишков и кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов подписаха тристранен Споразумителен протокол за изграждане на липсващите пътни връзки, който ще свързва най-голямото село Петърч в община Костинброд с магистрала „Европа“.
Освен, че ще подобри достъпа до населеното място, връзката ще даде тласък за икономическото развитие на региона и подкрепа към местните бизнес предприемачи.
Работния проект за пътните връзки е готов и предстои съгласуване на същия от община Костинброд.
На подписването на тристранното споразумение бяха кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, заместник-кметът инж. Теодора Гогова и кметът на село Петърч, г-н Борислав Борисов.
11385 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд, Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Агенция “Пътна инфраструктура” се споразумяха за пътните връзки на АМ “Европа” за село Петърч