На улица “Копривщица” ще бъде подновен изцяло водопроводът. ВиК – Костинброд от днес започнаха реконструкцията като ще пускат отклонения на новия водопровод до всяка сграда, намираща се на улицата.
След като премине технологичното време от подмяната на водопровода, улицата ще бъде изцяло асфалтирана в рамките на 2022 година.
Този район все повече започва да се облагородява. През следващата година на ул. “Панайот Волов”, преди завода на Кока Кола Хеленик Ботълинг Къмпани, ще се изгради ново кръгово движение. След завършената реконструкция от Агенция „Пътна инфраструктура“ на мост над бул. „Европа“ и рехабилитацията на пътя, намиращ се между община Костинброд и Община Божурище, Министерски съвет през 2020 г. отпусна средства за изграждане на кръгово кръстовище до бутилиращия завод на Кока-Кола.
Пътят от Ул. “Панайот Волов” ще има и директна връзка с Автомагистрала “Европа” като ще се изградят пътни връзки за слизане – посока град Костинброд и качване – посока Сърбия.
Освен инфраструктурните обекти в кв. “Захари Стоянов” /зад линията/ ще се изгради и парк за отдих на жителите на град Костинброд.
Само преди няколко месеца бе решен един важен казус за имот, намиращ се в бившето ИЗР. Част от имота не се използва от години, занемарен и недобре стопанисван. Точно този имот, в който се намират различни столетни иглолистни и широколистни дървета би бил един невероятен парк на града.
В близост до късноримска резиденция „Скретиска“, с изградена инфраструктура като алеи за каране на колело, пейки и зони за отдих – той би се превърнал в идеално място за почивка със семейството в почивните дни.
425 посещения общо 1 посещения за деня
Днес започна реконструкция и модернизация на съществуваща водопроводна мрежа и сградни отклонения на улица “Копривщица”, пряка на Ул. “Панайот Волов” /зад линията/