На 1-ви май по традиция в село Петърч жители и гости на селото се събират за да се поздравят и уважат традиционния събор, който с всяка година става все по-пъстра и многолюден. Освен, че многобройни семейства и родове се събират на домашно приготвени трапези, музиката от атракционите и многобройните сергии огласят селото. Централните улици и многоцветният площад на село Петърч са изпълнени с хиляди жители и гости на селото, които си честитят празника и правят днешния топъл пролетен ден още по-изпълнен с позитивно настроение.

Съборът на най-голямото населено място след град Костинброд в общината ни и едно от най – големите села в Софийска област събира малки и големи, местни и гости в китният и бързо-развиващ се Петърч. На празника да се поздравят с хората, дошли на центъра на Петърч, бяха кметът на село – г-н Борислав Борисов и кметът на община Костинброд – г-н Трайко Младенов. Дошли да уважат днешния празник бяха и г-н Младен Маринов и г-жа Анна Александрова – депутати в 49-тото Народно събрание.

Дори и в празничния ден се работи на територията на селото по важни инфраструктурни обекти. Продължава да се асфалтира училищния двор на ОУ “ Отец Паисий” , като е останала да се довършва малка част непосредствено около входната врата на дворът,след поставянето на линеен отводнител, който да отвежда повърхностната вода от реновираното дворно пространство. Тече подготовка и за асфалтирането и на тротоара пред училището , за асфалтирането и на тротоара покрай новоизградената подпорна стена и свързване на тротоарите с пешеходни пътеки и знаци. Към момента ще бъде обезопасен бившия стол, намиращ се на територията на училищния двор, подготвя се нова транспортна обезпеченост за учениците, които се возят до средищното училище, както и се изработва нов проект за надграждане и обновяване на материално – техническата база.
И тези неща се правят и ще бъдат направени в едно работещо и развиващи се населено място, каквото е село Петърч.

Денят на труда е един от официалните празници, неработен – почивен ден в Република България, който е посветен на трудещите се, на онова което те дават за развитие на обществата, в които живеят, на възможността им да получават достойни възнаграждение, защита и уважение за своята дейност. В много страни по света на 1-ви май се честват обществените и икономически постижения на работническото движение и търсенето на повече държавна защита за работещите по света, като и това е ден на международното работническо движение.

Честит 1-ви май !!!
Честит ден на труда !!!
Честит празник на село Петърч !!!

7655 посещения общо 1 посещения за деня
Честваме 1-ви май – ден на труда и международната работническа солидарност. На 1 май е и традиционният събор в село Петърч .