На 6 май, Гергьовден, се положиха венци и цветя в село Петърч

Кметът на село Петърч г-н Борислав Борисов, заедно с кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов, председателят на Общински съвет- Костинброд д-р Атанас Тенев, зам.-кметът инж. Теодора Гогова и общинските съветници г-жа Даниела Станкова, г-н Мариян Младенов, г-н Живко Георгиев и жители на село Петърч положиха венци на паметника в центъра на селото, в памет на загиналите за свободата на България и в чест на Деня на храбростта, и българската армия.

След това по традиция в храм „Св. Вмчк. Георги“, с. Петърч се отслужи литургия за здраве от Отец Желязко Симонов.

Празникът в село Петърч завърши с освещаването на курбана за здраве и благополучие на всички жители на село Петърч, община Костинброд.

Честит празник!

На 6 май, Гергьовден, се отслужи водосвет и освещаване на курбан в село Градец

Курбан се даде в манастир „Св. Георги Победоносец“, в село Градец, а отец Николай отслужи литургия за здраве.

С погача посрещаше кметицата на селото г-жа Искра Димитрова, а присъстващи бяха кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, председателят на Общински съвет- Костинброд д-р Атанас Тенев, секретарят на Община Костинброд, г-жа Валя Иванова и много жители на село Градец.

Честит празник!

Литургия за здраве се отслужи в село Драговищица!

По случай днешния празник, Отец Силуан отслужи литургия в параклис “Свети Георги Победоносец” в селото.

На събралото се множество вярващи дошли да запалят свещ и да се поздравят за празника, настоятелите и техните семейства бяха подготвили курбан и традиционна почерка за Гергьовден!

Да уважат празника присъстваха г-н Александър Ненов зам. кмет на община Костинброд, г-н Иван Иванов общински съветник и представители на бизнеса.

Честит празник!

7179 посещения общо 1 посещения за деня
6 май – Гергьовден в община Костинброд. Венци се поднесоха в с. Петърч. Курбан за здраве бе раздаден в село Петърч, село Градец и село Драговищица