На 2 август, по стар стил честваме Илинден. Вече 10 години с много танци, песни и добро настроение се отбелязва събора на село Безден. Събитието бе организирано от НЧ “Илинден-2012”, съвместно с кметство Безден.

В празничната програма участие взеха ТС “Зорница” при НЧ „Иван Вазов – 1947“, гр.Костинброд и ТС “Феникс”, гр. Костинброд, Духов оркестър Етро Брас Бенд, гр.Етрополе и фолк певицата Тиана.

Г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд заедно с г-н Цветан Борисов – кметски наместник на село Безден, г-жа Цветелина Огнянова – председател на НЧ ” Илинден-2012” поздравиха гостите и жители на с.Безден по случай празника.

Официални гости на събитието бяха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на общински съвет – Костинброд, г-жа Даниела Станкова и г-жа Кристина Александрова – общински съветници, г-н Симеон Спасов – кмет на село Голяновци и г-жа Гергана Величкова – кметски наместник на село Опицвет.

Село Безден е живописно и развиващо се село. За последните три години община Костинброд изгради чисто ново многофункционално игрище в селото, ремонтира сградата на кметството, изгради нова детска площадка, изцяло рехабилитира пътя от с. Богьовци водещ към с.Безден, реновира камбанарията на храма „Св.Илия“,„Безденските карстови извори” бяха обявени от Министерство на околната среда и водите за природна забележителност!

Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, заяви пред всички жители и гости на село Безден, че е изготвен проект за водопровод на селото и са отделени средства за ремонт на площада пред НЧ „Илинден-2012“ и подмяна на плочките пред кметство село Безден.

Кметът още каза: „Поздравявам най-младото читалище в общината НЧ „Илинден-2012“ за добрата организация и поддържането на традициите в селото. Да си пожелаем да продължим да работим все така усърдно заедно с читалището и кметство Безден, от сърце и душа за нашите съграждани и в бъдещ план село Безден да продължава да се превръща във все по-притегателно място за живеене, туризъм и спорт. Честит празник!“

1470 посещения общо 2 посещения за деня
Проведе се традиционния събор в село Безден