Община Костинброд изненада всички присъстващи гости със старателно подготвени събития, концерти и инициативи, чиято кулминация беше на 17 септември – празник на град Костинброд и денят, в които честваме големия християнски празник Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София.

Тържествената програма, която беше осъществена с подкрепата на Кока Кола ХБК България започна точно в 19:00 часа на новата градска сцена на площад „Иван Вазов“.

Ники Дограмаджиев – водещ на събитието откри програмата с изчитането на поздравителни адреси. Водещият покани на сцената да се качат виновниците за този прекрасен празник. Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд и г-жа Милена Завалова– директор „Производствени центрове“ в Кока-Кола.

От сцената поздравиха жителите на град Костинброд и г-н Младен Маринов – Народен представител от 49-то Народно събрание и проф. д-р Димитър Димитров – ректор на УНСС.

Мероприятието уважиха и гости от Цариброд, Република Сърбия. На събитието присъстваха народните представители: г-н Младен Маринов и г-н Валентин Тончев, ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и ректорът на ВСУ „Любен Каравелов“, Доц. Д-р Инж. Анита Хандрулева, г-н Борис Ячев, представители на бизнеса от община Костинброд, общински съветници, кметове на населени места.

След речта на гостите, г-жа Милена Завалова– директор „Производствени центрове“ в Кока-Кола беше поканена да поздрави жителите на град Костинброд, а след нейното приветствие д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд връчи наградите от конкурса “Млад поет”- 2023г.

Кметът на община Костинброд поздрави всички костинбродчани с думите:

„Честит празник! За мен е чест да Ви поздравя от новата ни, изключителна градска сцена на площад Иван Вазов! Искам да благодаря за трите прекрасни дни на нашите партньори от Кока-Кола ХБК.

Уважаеми съграждани на най-бързо развиващия се град в България,

Благодаря Ви, че уважихте и присъствахте на всички културни събития! Те бяха направени за Вас!

Искам да Ви кажа едно нещо, аз и моят екип горим за тази община, защото ние сме костинбродчани, ние сме родени тук и тук работим, отглеждаме децата си. Костинброд е община с много младо население, с много деца. Поради тази причина градим множество инфраструктурни обекти, като: нова детска градина, информационен център, градска сцена, музей и още много други обекти в града и селата. Ние станахме център на културата в областта. И всичко е градено стъпка по стъпка, камък по камък. Освен общински обекти се изграждат и изключително стратегически държавни обекти като Автомагистрала „Европа“, за която се преборихме да имаме три пътни връзки, изграждането на скоростния влак /външно метро/ София-Драгоман и газовата връзка България- Сърбия! За това бъдете горди, че сте родени тук! Аз съм! Аз съм роден тук и тук ще умра!“

За настроението на всички присъстващи се погрижиха невероятните Дара Екимова и звездата Миро. С техните песни повдигнаха настроението на всички присъстващи на централния ни градски площад и танцуващи в продължение на повече от два часа.

На финала, небето над град Костинброд се озари от 3 минутна прекрасна заря. Програмата на община Костинброд през изминалата празнична седмица беше изпълнена с култура, спорт, фолклор, любов към българското жанрово разнообразие!

Надяваме се да сме докоснали сърцата и душите на малки и големи! Надяваме се да сме зарадвали нашите жители на община Костинброд и да е имало за всекиго по нещо. Благодарим Ви, че бяхте наши зрители, гости и участници в богатата културна програма за 49-та годишнина на град Костинброд!

Спечелилите поети от конкурса “Млад поет”-2023г. получиха статуетка и ваучер с паричната стойност, както следва:

Първо място: 250 лв.

Второ място: 200 лв.

Трето място: 150 лв.

Наградите бяха връчени от д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд.

Поздравления за Първо място: Ралица Тодорова от град Враца

Второ място: Димитър Драганов от град Стралджа

Трето място: Глория Йорданова от град Велико Търново

На празника на град Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет-Костинброд от името на Общински съвет-Костинброд даде предложение от догодина конкурса „Млад поет“ да бъде преименуван на „Асен Димитров“ – общественик, поет, костинбродчанин, който за съжаление преди няколко дни си замина от този свят. Светла му памет!

 

2214 посещения общо 1 посещения за деня
49 години град Костинброд!