В атмосферата на коледния дух и вълшебството на Коледните и новогодишни празници беше озарена фасадата на сградата на читалището с коледни светлини. А пред препълнената зала от малки деца с техните родители, танцов състав “Хайдушки ручей” представи невероятен коледен спектакъл с народни танци, Дядо Коледа и Снежанка.

На тържеството присъстваха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-жа Василена Ивкова – общински съветник, г-жа Искра Димитрова – кмет на с. Градец и с. Царичина и г-жа Бистра Боянова – Връзки с обществеността в община Костинброд..

Празникът на жителите от село Градец завърши с раздаване на подаръци на децата от Дядо Коледа, осигурени от Регионално ДЕПО – Костинброд.

През 2023 година се обнови площадът в центъра на селото, стъпалата, водещи към НЧ “Труд и просвета – 1941” и кметството,  облепи се с камък чешмата, както и беше отремонтирана голяма част от покрива на читалището.

Кметът на община Костинброд заяви пред всички присъстващи, че само преди няколко дни бе подписан договор с министъра на МРББ за финансиране на така важния проект за водопровод в село Градец. Проектът включва изграждане на 8 километра нов водопровод на мястото на амортизирания стар и непрекъснато авариращият  водопровод. Ще бъдат подменени главни водопроводни клонове, помпи и автоматика в помпената станция.

Г-н Трайко Младенов заяви, че през 2024 година Община Костинброд и Общински съвет- Костинброд ще отпуснат повече средства за Културния живот в общината. Един от трите големи фестивала на територията на общината е именно в село Градец – Хайдушки ручей. През 2024 година фестивалът навършва 10 години и общината ще финансира неговото юбилейно честване.

За село Градец предстои и ремонт на здравния дом, обособяване на пенсионерски клуб,  реновиране на футболното игрище и ремонт на покрива в храм „Св. Спас“. 

127 посещения общо 2 посещения за деня
Коледен концерт в село Градец На 23 декември 2023 г. ТС “Хайдишки ручей“ към НЧ “Труд и просвета – 1941”, с. Градец представи Коледния си концерт