На 19.01.2017 г.за първи път в град Костинброд в спортната зала на СУ „Д-р П. Берон“ се проведе турнир по тенис на маса. Тенисът на маса е комбинация от много качества и с това той оставя трайна следа в развитието на всяко дете! Концентрацията е едно най-важните неща в тениса на маса. Качество необходимо, както за самия спорт така и за личностно израстване. Както във всеки професионален спорт тенисът на маса изисква, и възпитава солидна физическа подготовка!Надпреварата бе в две възрастови групи –юноши и девойки 9-10-и клас и 11-12-и клас. В състезанието взеха участие учениците от СУ „Д-р П. Берон“ гр. Костинброд и ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ гр. Костинброд.

На откриването на турнира по тенис на маса присъства кметът на Община Костинброд – г-н Трайко Младенов, г-н Любен Кънчев – зам.-кмет, д-р Атанас Тенев – Председател на Общински съвет Костинброд, г-н Светослав Иванов – директор и учител по Български език и литература, Илиана Владимирова – учител по физическо възпитание и спорт в ПГВМСС, Иванка Панайотова – учител по Физическо възпитание и спорт в СУ „Д-р П. Берон“ други учители и ученици.

Отборите, класирали се на призовите два места, бяха наградени с купи и медали.

При юношите 9-10-и клас призовото място спечелиха представителите на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, втори е съставът на СУ „Д-р П. Берон“. При момичетата първи стана отборът от СУ „Д-р П. Берон“, а отборът на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ зае второто място.

Безапелационно първите места във възрастовата група 11-12-и клас заеха момчета и момичета на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“. На второ място застанаха съответно състезателите на СУ „Д-р П. Берон“.

Наградите връчи г-н Любен Кънчев – зам.-кмет "Образование, култура, социални и хуманитарни дейности".

Учениците демонстрираха бързина, съобразителност и висок спортен дух.

3281 посещения общо 1 посещения за деня
Турнир по тенис на маса