Поруган паметник на загиналите български воини в село Безден !

Паметна плоча в село Безден е развалена и опетнена от вандалски прояви. Паметника е в помен на 22 загинали жители на селото по време на Първата Световна война. Инициативата за поставянето на паметната плоча  през 2015 година бе на жители на с.Безден. Събраните средствата са от дарения и с помощта на община Костинброд. Паметникът стана място за празнуване и честване на празници в селото.

 

Опетнено и свалено е и Европейското знаме! То символизира както Европейския съюз, така и идентичността и единството на Европа в по-широк смисъл.

На него е изобразен кръг от 12 златни звезди на син фон. Звездите символизират идеалите за единство, солидарност и хармония между народите в Европа.

 

Броят на звездите няма нищо общо с броя на държавите членки, въпреки че кръгът е символ на единството. Историята на знамето започва през 1955 г. в Съветът на Европа,  който защитава човешките права и подпомага европейската култура, приема настоящия дизайн за собствена употреба.

Европейското знаме е махнато от официалното място, на което стои. Вандалски е свалено, а въжето с което е завързано е скъсано. Нанесени са и поражения в зелената площ около градинката на паметника.

5647 посещения общо 1 посещения за деня
НЕ НА ВАНДАЛИЗМА !