На 25.04.2017г. в Поликлиниката на четвъртия етаж бе подготвено и изчистено помещението от млади, амбициозни хора, готови да помагат доброволно на обществото.
Български младежки Червен кръст е именно такава организация и се ръководи от основни принципи: неутралност, хуманност, безпристрастност, независимост, доброволност, единство и универсалност. Чрез своята мрежа от доброволци в цялата страна БЧК подкрепя уязвимите хора в бедствени и кризисни ситуации. Председателят на БМЧК – г-н Антонио Тенев, със зам. председатели, кординатори и секретар, скоро ще бъдат готови да помагат от името на Български червен кръст от офис, предоставен от община Костинброд безвъзмезно на организацията.

 

В град Костинброд организацията е създадена на 18.05.2016 год. На учредяването младежи доброволци, д-р Торнев – директор на областен съвет на БЧК – София област и г-жа Диана Андреева – областен координатор на БМЧК – София област са дали началото на Български младежки Червен кръст – Костинброд. Учредителите са избрали за председател г-н Антонио Тенев, заместник координатор г-ца Цветелина Радкова и секретар г-ца Николета Венциславова. Към днешна дата доброволците са повече от двадесет и не спират да се развиват и да разширяват дейността си.

На почистването от младежите на Червения кръст присъстваха и ученици от СУ“Д-р Петър Берон“, доброволци от града и г-жа Бистра Боянова- PR на община Костинброд.
Скоро се очакват и оборудване на офиса, предоставено от Българския Червен кръст, за да може да стартира социалната услуга в полза на всеки един нуждаещ се жител на община Костинброд.

4554 посещения общо 2 посещения за деня
Български Младежки Червен кръст скоро отваря врати в полза на обществото в община Костинброд