Състезателят на Спортен клуб по борба „Белица”-Костинброд –  Денис Стоянов стана републикански шампион.Талантът от Костинброд триумфира на държавното първенство по борба (класически стил) за деца, което се състоя в събота в гр.Враца. Във финалната схватка нашенецът надви представителя на клуб „ Изобор  ” гр.Плевен – Антоан  Метовски  и заслужено се окичи със златния медал. На състезанието в гр. Враца  четири  млади борци от клуб „Белица”-Костинброд  взеха участие в Държавното първенство. На тепиха излязоха общо 240 състезатели в 11 категории. Шампионът Денис Стоянов, извоюва златото в категория 66 кг.

Съотборникът му  Борислав Здравков  завоюва  седмо място  при 42-килограмовите.
От останалите костинбродски  борци – Дилян Ириков  се нареди  осми  в категория  35 килограма, а Тодор Петров стана  десети при 53- килограмовите.

 

Децата бяха придружавани от г-н Борислав Здравков- председател на спортен клуб „Белица” и г-н Крум Веселинов- треньор по борба на децата.

Съдя на  републиканското първенство бе  Румен Петков- международен съдя и треньор на „Славия”. Още много просвавили България имена бяха сред децата в шампионата. Сред тях са Армен Назарян- треньор на българския национален отбор по класическа борба, Христо Маринов- президент на федерацията по борба в България и Васви Сахатчиев.

 

Поредното потвърждение, че Костинброд може да се нарече една от  столиците на борбата в България !

Спортът е воля. Спортът е нещо прекрасно и благородно и всички знаем, че нашите деца умеят и  могат да се борят достойно за нашата община и страна.

Пожелаваме успех и за напред на децата от Спортен клуб „Белица”-Костинброд,  да продължават да печелят медали  не само на родна земя. Това е възможно само когато амбициозни и всеодайни треньори стоят зад тях и им дават силата да се докажат!

15982 посещения общо 1 посещения за деня
Дете от община Костинброд стана републикански шампион по борба на Държавното лично първенство за деца