Всички сме чували поне веднъж в живота си въпроса „Какъв ще станеш като пораснеш?“. Това разбира се не е за да ви дразним, защото знаем, че този въпрос понякога е много дразнещ за децата. Запомнете: изборът на професия е важен и определящ за бъдещето.Изборът на професия, и съответно специалност в училище, е изключително труден процес както за децата, така и за родителите. Факторът, който най-силно влияе на избора на професия при децата несъмнено са възпитанието и примерът. Когато децата видят и възприемат някой специалист като въплъщение на техния идеал за достойна реализация, за уважаван полезен професионалист, то несъмнено това се превръща в тяхно моментно желание.На 20.05.2017 г. в спортна зала на СУ “Д-р П. Берон” гр. Костинброд, децата от 3 и 4 клас заедно с учител по програма “Заедно в час” – г-жа Радослава Георгиева представиха Базар на професиите и как виждат себе си в бъдещето.

 

“Заедно в час” е неправителствена организация, чиято цел е всяко дете в България да получи качествено образование, независимо къде живее и какви са финансовите възможности на родителите му. Гости на децата бяха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, г-жа Ваня Славчева – зам.-директор на СУ “Д-р П. Берон” гр. Костинброд, класни ръководители на децата – г-жа Мария Керемидчиева и г-жа Татяна Георгиева, родители и други гости.

 

 

Всички учасници презентираха своите щандове, където можеше да се види какво представлява тяхната професия, с кои други професии е свързана, къде се намира в производствения процес, кои са резултатите от нейния труд и ползите за обществото, защо е важна и къде се реализира. 

 

 

Представянето беше изключително атрактивно и полезно за всички гости. Професиите, които бяха представени са – учител, психолог, пожарникар, ветеринар, актьор, музикант, футболист, телефонен техник и военен пилот и офицер.

Знаят ли вашите деца какви искат да станат като пораснат?

2598 посещения общо 1 посещения за деня
Базар на професиите в СУ “Д-р П. Берон” гр. Костинброд