Леката атлетика е спорт, който е свързан с оздравяване и усъвършенстване на човешкото тяло. Гъвкавост, сила, пластичност, издръжливост, добре оформена фигура са само част от положителните промени при системни тренировки. Развива се способността за точна самооценка, вземане и осъществяване на решения, максимална концентрация, поемане на отговорност за действията си.

На 20.05.17 г. на стадиона на Национална Спортна Академия в Студентски град деца от лекоатлетически клуб “Фортуна”- Костинброд се включиха в традиционен турнир „Тереза Маринова и приятели”. В състезанието участваха поне 500 деца от цялата България. Състезанието бе реализирано в подкрепа на кампанията „София – европейска столица на спорта 2018”.

 

Най-малките (родени 2011 и по-малки) бяха леко смутени и стъписани от многобройното присъствие на стадиона. Шестгодишният Никола Величков от Клуб „Фортуна-Костинброд“, с треньор Фиданка Борисова бе най-бърз на чистия спринт (40 м – 7.8), но на скок от място остана едва трети с 1.25. Честито на Никола за спечелените златен и бронзов медал!

Пожелаваме на всички наши деца много успех и големи постижения в спорта! Браво и адмирации за Фиданка Борисова – треньор на Клуб по лека атлетика „Фортуна“-Костинброд и нейните възпитаници.

Бъдете със силен дух и здраво тяло!

4439 посещения общо 1 посещения за деня
Децата от Клуб по лека атлетика „Фортуна“- Костинброд участваха в спортен празник „Тереза Маринова и приятели“