Специални гости на тържеството бяха зам.-председателя на общински съвет г-жа Анна Радовска, г-н Николай Борисов, г-жа Зоя Йорданова-общински съветници, г-жа Виктория Яшнова- отдел ”Култура и спорт”, г-жа Бистра Боянова-PR на община Костинброд, директори на общински центрове и училища, секретари на читалищата от община Костинброд, ЖФГ”Шопска плетеница”, с ръководител Стефка Събчева от с.Мрамор, към НЧ ”Св. Иван Рилски”, родители и гости на събитието. Новото осветление в залата на читалището осветяваше в пълната им прелест всички самодейни танцьори.Над двадесет фолклорни танца от всички етнографски области на България, поднесени с невероятно майсторство, темперамент и с много настроение от сърцатите танцьори, завладяха и стоплиха сърцата на зрителите в препълнената читалищна зала. Прекрасно допълнение към феерията от багри, ритъм и автентично фолклорно звучене от цяло Българско, бяха изпълненията на най-малките „Ритъмчета”.
 

От създаването си през 2002 г. съставът "Ритми" неизменно е част от всички празници на фолклорното изкуство в община Костинброд, региона и България. Изключителните по своята красота и въздействие изпълнения със знак "Ритми"-Костинброд са добре познати на публиката в цяла Югозападна България, но неведнъж са печелили престиж на състава и на национална сцена. Пълната с почитатели зала отново усети красотата и колоритността на българския танц и песен. А танцов състав „Ритми” получиха много аплодисменти, цветя и поздравления.
"15 години са много и малко!

 
За човек, това е период на преминаване от детството в юношество, а за един танцов състав това са години на прохождане, израстване и утвърждаване.
Годината е 2002, месец май. 8 ентусиазирани момичета и тяхната ръководителка Евелина Димитрова поставят началото на ТС"Ритми". С много желание и любов започват изучаването на български хора и танци, а към есента към тях се присъединяват още 8 дами, които формират клуб за народни хора.
През годините се увеличава броя на танцьорите, което налага отделянето на малките деца, които правят своите първи стъпки в отделна група "Ритъмчета". През 2009 година дамите от Танцов клуб "Ритми" се качват за първи път на голяма сцена и така след време се обособява танцова формация "Ритми". През 2010г. формациите се поемат от Ангел Кьосев, надграждайки постигнатото, "Ритми" продължава успешно своите изяви и радват публиката както на родна сцена, така и в чужбина- Македония, Сърбия, Гърция, Чехия, Унгария и др. 
От 2016 г. малките танцьори се поемат от Евелина Димитрова, а останалите групи от Веселин Маргаритов.
Всеки хореограф е оставил своя почерк и е надграждал постигнатото от другите. " , гордо разказа историята на клуба – секретаря на Народно Читалище "Св.Св. Кирил и Методий" и техен спътник във всяко участие – г-жа Стойна Таскова .

 
Концерта на Танцов състав "Ритми" , Танцова формация "Ритми" и Детски танцов състав "Ритъмчета" предложиха на своите гости български фолклор, като : Казанлъшко хоро, "Цъфнало цвете шарено", в изпълнение на Маряна Стоянова, Ирландски танц, Сиртаки, "Чукурско веселие", Шопска ръченица, Шопска плетеница и др.
Община Костинброд пожелава на танцов състав "Ритми" да продължават да съхраняват и популяризират българския фолклор и българските традиции. 
Да печелят още повече награди от национални, международни и световни фестивали. Благодарни сме на танцьорите, на музикантите, на певиците и на всички, които са допринесли за развитието и утвърждаването на нашия фолклор в община Костинброд. 
Скъпи приятели от танцов ансамбъл „Ритми“, вярваме, че и за напред ще развивате и обогатявате българската култура. Убедени сме, че ще продължите да възпитавате в идните поколения любов към музиката, изкуството и живота.
Желаем Ви да продължавате да работите с присъщ ентусиазъм и всеотдайност. На всички Вас желаем здраве, творчески професионализъм и много успехи!

3969 посещения общо 1 посещения за деня
В навечерието на 26.05.2017г., Танцов състав „Ритми“ отбеляза своя 15 – годишен юбилей. Рожденият ден бе отпразнуван с концерт в читалище „Иван Вазов“,гр.Костинброд