На 27.05.2017 г. от 10 часа бе откриването на новоизградената ограда на стадион „Бенковски”в гр.Костинброд. Кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов заяви пред многото жители на община Костинброд и гости на събитието, че Общинска Администрация- Костинброд, заедно с общинския съвет винаги са били зад спорта в общината, подкрепят го и инвестират в него, с цел устойчиво развитие на спортната активност в града.Стадионът е пример за това и доброто взаимодействие между публичния и частния сектор го доказва и днес.

 

 

Стадион „Бенковски” е оборудван с модерни съблекални, съдийска стая, сервизни помещения и паркинг за автомобили. В резултат на направените инвестиции, изграденото основно футболно игрище отговаря на стандартите за провеждане на общински, областни, а защо не и национални футболни дербита.

 

 

 

Възстановени са изцяло бетонните пейки от двете страни на стадиона, старите опасни дървета са премахнати и по дигата на целия стадион са насадени млади дръвчета – чинар, явор, бреза и др. От горната страна на стадиона – посока кв. Маслово е изграден с чакълова настилка допълнителен път, на който могат да паркират допълнително десетки автомобили. Стадионът вече е с два официални входа към двата сектора, като пропускването към него става през монтираните голями и малки метални врати.

 

 

Новоизградената ограда на стадион „Бенковски“ в кв.Маслово, гр.Костинброд е с допълнение 500 м., която е изпълнена с метални колове и ограждаща мрежа с PVC покритие. По цялата дължина на оградата е изградена стоманобетонова рандбалка, с височина 30 см.

 

 

 

Г-н Младенов допълни, че на стадиона в кв.Маслово предстоят още много реализиране на проекти. Предстои изграждането на фитнес на открито, осветление на стадиона за вечерни тренировки, боядисване на реновираните и възстановени пейки и видеонаблюдение.

 

 

Водосвет за здраве отслужи отец Крум и последва прерязването на българския трикольор от г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на общински съвет, г-н Любен Кънчев-зам.-кмет и г-н Александър Гидионов- председател на ОФК”Костинброд”.

 

Дълго-чаканата програма започна в 10:30 часа.

 

Невероятния тандем – Мишо Дюзев и Иво Райчев- дългогодишни спортни водещи и партньори в сутрешния блок на "Дарик кафе" по Дарик Радио взеха вниманието на всички присъстващи и след кратък анонс и представяне на официалните гости, дадоха думата на Кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов и Директорът на бутилиращия завод в Костинброд г-н Александър Милушев. Футболният турнир започна с изпълнение на малките мажоретки от Първо ОУ “Васил Левски“, гр.Костинброд.

 

 

След тях се изявиха децата от група за автентичен фолклор и мъжка фолклорна група към Народно читалище „Заря- 1914“. Емил Пепелярски отново ни зарадва със своя глас и изпълни прекрасни български народни песни, заедно с Ангелина и Николета Андонови.

 

 

Встъпителната програма завърши с тренировка от малките футболисти на ОФК”Костинброд”, с треньор Костадин Кръстанов. Всички деца, които взеха участие преди мача бяха наградени от организаторите на Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани .

Дойде време и за същинската част, а именно приятелския мач между мъжките отбори на „Кока Кола ХБК”и ОФК”Костинброд”.

 

Иво Райчев влезе като съдя на футболната среща, а Мишо Дюзев представи футболистите на двата отбора и коментираше през цялото време играта.

Играчите на „Кока Кола” бяха:
Николай Илиев, Милко Илиев, Кирил Стоянов, Венцислав Кирилов, Димитър Димитров, Мирослав Борисов, Димитър Димов, Илайло Савов, Шанко Шанков, Валентин Иванов и Борис Методиев.

От Костинброд на терена излязоха:
Антон Събев, Денис Величков, Борис Саркасян, Калоян Йорданов, Валентин Ванов и Петър Иванов. Гостите от Костинброд започнаха надъхано мача и първоначално имаха инициативата, но постепенно червените (Кока Кола) изравниха играта и вкараха за равен. В средата на полувремето Костинброд организира атака по левия фланг, която завърши с хубаво центриране, което завари неподготвена защитата на Кока Кола и отново поведоха. На полувремето Дюзев представи големия български комик Димитър Туджаров- „Шкумбата”. На стадион „Бенковски” се чуха забавни спортно-технически коментари на двубоя, анекдоти и истории на спортна тематика. Шкумбата успя да разсмее всички присъстващи и гости на събитието.

 

През втората част на мача играта отново бе оспорвана и имаше доста единоборства за сметка на чистите положения, но все пак „Кока Кола” отново изравни резултата. Белите (Костинброд) завършиха полувремето като победители, но през второто полувреме отново „Кока Кола” ги догони с резултат 3-3.

Мача завърши с дузпи и последната бе за победа на отбора на „Кока Кола ХБК”.

Мъжките отбори бяха наградени от г-н Методи Методиев – Ръководител Складово стопанство в „Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България”. Мишо Дюзев и Иво Райчев в началото на събитието споменаха за викторина с награди и след оспорвания футболен мач, всички гости се събраха пред водещите в очакване на въпросите. Тениски, чаши на Кока Кола , Power Bank и две топки получиха позналите участници във викторината. Въпросите бяха разделени на две части.

 

Въпроси от Кока Кола, като: „Кой продукт на Кока-Кола беше избран за “Продукт на Годината” 2017”, „През коя година започва да функционира завода на Кока-Кола в гр. Костинброд” , „ Кои други безалкохолни напитки, освен Кока-Кола, се бутилират в завода на Кока-Кола в Костинброд?” и въпрос за голямата награда бе ” През коя година в България за първи път се произвежда Кока-Кола?” . Голяма активност имаше и на въпросите от ОФК ”Костинброд” , като: „Колко е капацитета на стадион „Бенковски“ ? „, „Какви имена през годините е носил сегашния отбор ОФК“Костинброд“? , „През коя година е създаден мъжкия отбор на ОФК“Костинброд 2012“ ?” и въпросът за голямата награда ХОВЪРБОРД (hoverboardbg) бе „ През коя година е основан първия отбор в Костинброд? „. Без капка съмнение малкия Влади – дете от ОФК”Костинброд” отговори правилно и заслужено спечели „летящия скейборд”.

 

От името на община Костинброд изказваме нашите специални благодарности за перфектното организиране от страна на „Кока Кола ХБК” и „Медия Крос " ЕООД, професионалното отношение и реализирането на така важното мероприятие за общината. „Организирахме турнира с много желание и амбицията ни е той да се превърне в традиция“, заяви кмета на община Костинброд. Г-н Младенов връчи почетна значка с герба на община Костинброд на г-н Александър Милушев- директор на бутилиращия завод в Костинброд и Мишо Дюзев- журналист от Дарик радио. Кметът изказа благодарност и към всички участници, допринесли събитието да се превърне в истински празник на спорта в община Костинброд. Турнирът завърши с пожелания за нова среща догодина, когато на костинбродския спортен терен отново да си дадат среща младостта, борбеността, изкуството и силата на спортния дух.

 

9163 посещения общо 1 посещения за деня
Приятелски мач между мъжките отбори по футбол на „Кока Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България” и ОФК”Костинброд- 2012” и откриване на новоизградената ограда на стадион „Бенковски“, кв. Маслово, гр.Костинброд