Кой е най-гледаният спорт в Европа, а защо не и в целия свят и събира хиляди почитатели по стадионите, в очакване на победата? С ритъма на кой спорт бият сърцата на милиони, по цялото земно кълбо? Да, приятели, това несъмнено е футболът! Започнал по калните улици на Англия, усъвършенствал се чрез бразилския темперамент, Цар Футбол, днес спокойно може да се нарече „Властелинът” на всички спортове. Наред с всички незабравими моменти, запечатали се в човешкото съзнание, мигове на радост, тъга и слава, играта на „зеления килим“ ни предостави и днес много емоции и настроение. 
За първи път в община Костинброд се състоя турнир FAIR PLAY по футбол за отборите от община Костинброд.

Турнирът бе открит в 10:00 часа от г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд и д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд.

[robo-gallery id=“11208″]

Участие взеха следните отбори:

– ОФК “Костинброд- 2012” 

– ФК “Петърч″, с. Петърч

– ФК “Спортист” , с. Драговищица

– ФК “Торнадо”, с. Безден

– отбор ВЕТЕРАНИ от ОФК ”Костинброд”

– отбор ВЕТЕРАНИ от ФК ”Петърч”

Срещите протекоха оспорвано, като на финалите за I-во – II-ро място  се класираха ФК ”Спортист” и ФК ”Торнадо”, завършили 1-0.
Специални гости и съдии на футболният турнир бяха Ангел Димитров от Български Футболен Съюз и Марио Спасов.

След края на турнира бяха връчени множество награди, като индивидуалните отидоха при следните състезатели:

За най-добри FAIR PLAY играчи съдиите избраха Петър Георгиев от ФК ”Спортист”, с.Драговищица, Борислав Борисов от ФК ”Петърч”, с. Петърч и Георги Христов от ФК „Торнадо”, с. Безден.

Купа за FAIR PLAY- отбор спечелиха момчетата от ОФК ”Костинброд-2012”.

Ветераните демонстрираха един футбол на ниво и след доста оспорван мач, купата на ВЕТЕРАНИТЕ отиде в ОФК ”Костинброд”.

[robo-gallery id=“11224″]

Наградите връчиха г-н Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев и г-н Николай Борисов- общински съветник и председател в комисията на спорта /ЗСПМ/ в община Костинброд.

Голямата награда – „Купата на Кмета” за I-во място заслужено бе връчена на отбора на ФК “Спортист”, с. Драговищица.

[robo-gallery id=“11240″]

Зрители на изиграните четири мача бяха много жители от община Костинброд, общински съветници в лицето на г-жа Даниела Станкова и г-н Николай Борисов, г-жа Виктория Яшнова- мл.експерт „Култура и спорт” в община Костинброд, г-жа Бистра Боянова- мл.експерт в община Костинброд, г-н Борислав Борисов- кмет на с. Петърч и играч в отбор на ветераните, деца от ОФК ”Костинброд”, треньори и фенове на футбола.

Купа се печели и със сърца! Ето защо община Костинброд е готова да организира всяка година такъв футболен турнир за всички любители на този световен спорт.

4706 посещения общо 1 посещения за деня
ФУТБОЛЕН ТУРНИР „КУПАТА НА КМЕТА” СЕ СЪСТОЯ НА СТАДИОН „БЕНКОВСКИ”, КВ.МАСЛОВО НА 17.06.2017 г.