Талантливите и красиви млади хора от танцова школа „Емиданс“ с хореограф Каролина Янакиева и музикална школа „Иркапей“ с музикален ръководител Бисера Иванова изпълниха двучасов концерт пред пълна зала в с.Драговищица. В началото на концерта г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд поздрави двете ръководителки на школите, както и всички виновници за този прекрасен концерт. Той пожела успех и още много творчески изяви на сцената в община Костинброд, както и много награди от национални и международни фестивали.

Община Костинброд има много богата програма всеки месец, благодарение на талантливите и амбициозни танцови и музикални школи. Те утвърждават присъствието на фолклорното танцово, словесно и музикално изкуство в съвременния ни живот и предоставят възможност на многобройните колективи за обществена изява и признание. Също така насърчава приемствеността на традициите между поколенията.

[robo-gallery id=“11407″]

В края на концертът д-р Атанас Тенев- председател на общински съвет – Костинброд поднесе букет цветя на ръководителите на двете школи „Иркапей” и „Емиданс”.
С изпълнения, като прекрасни народни песни, шопски танци всички участници в концерта се представиха чудесно и донесоха наслада на публиката. Всички възпитаници на школата получиха грамоти за признателност – изненада от ръководителките Бисера Иванова и Каролина Янакиева, с пожелания за приятна лятна ваканция.

На заключителния концерт присъстваха : г-жа Албена Виденова- кмет на с.Драговищица, общински съветници г-жа Анна Радовска, г-н Иван Иванов, г-н Игнат Гюров, г-жа Виктория Яшнова- мн.експерт ”Култура и спорт” , г-жа Бистра Боянова- PR на община Костинброд, директори на училища, детски градини, гости и граждани от община Костинброд.

2780 посещения общо 1 посещения за деня
Школите по изкуства при НЧ „Георги Сава Раковски – 1928“ с. Драговищица представиха своя заключителен концерт