„Грешат тези християни, които подценяват значението на Божия храм. Той е дом Господен.”, казаха Вергил Тошев и Сашо Любенов – двама приятели, захванали се с трудната задача чисто сами да построят светилище с името на Св. Илия. Божи храм построен на недостъпно място, сред гората между най-красивите села в община Костинброд – Царичина и Чибаовци. Храмът се намира до стар кръст, на който от много години в деня на Илинден селяните правят курбан. Цялата обстановка в него, иконостаса, строгостта и благолепието ще издигат душата към небесното.

Само за три месеца светилището е вече факт!

Три месеца – двама приятели- един храм!

 

Невероятната природа до новостроящата се света обител “Св. Илия” е идеалното място за пълноценна почивка далеч от градския шум и суета, в прегръдките на Стара планина.

Намира се над село Царичина, местност „Червена ябълка”, само на 20-тина километра от град Костинброд .

Мястото е чудесна възможност за спокойна почивка и отпускане сред невероятна природа, в обкръжението на чистосърдечни местни хора, които сякаш живеят някъде далеч назад във времето, по простия начин, по който са живели поколения назад.

Тук водата от планинските извори е кристално чиста, а въздухът има опияняващия аромат на билка, навсякъде пърхат пеперуди, а пчели обират прашеца от цветята.

Пред Вас ще се открие девствена природа и пътеки, които Ви подканят да тръгнете по тях, да откриете магията на планината и тя да Ви зареди със своята чистота и енергия.

 

Тук може да поговорите с чисти и истински хора, да ви приготвят нещо за хапване и да си откъснете плодове и зеленчуци, отглеждани в чиста среда и с много любов. Да седнете да починете под дебелата сянка на сто годишно дърво и да усетите лекия бриз от боровата гора, заобикаляща свещеното място около параклиса.

По покана на Вергил и Сашо председателя на общински съвет д-р Атанас Тенев посети бъдещият параклис в местността „Червена ябълка”. „С голямо желание, малко помощ и Божия сила това място ще се превърне в истинско светилище”, заяви д-р Тенев пред своите приятели, построили с двете си ръце Божия храм.

Предстой откриване, първи курбан на храм „Св.Илия" и отслужена литургия за здраве от отец Дамян на 20 юли от 13:00 часа.

Заповядайте! Усетете Божията сила! Насладете се на природата!

4608 посещения общо 1 посещения за деня
Нов храм в с. Царичина