В рамките на инициативата "Моят зелен град", която се проведе в Първи район гр.Костинброд на изграждаща се нова крайречна алея, бяха засадени над 100 дръвчета и храсти. Така организатори, доброволци и участници засадиха Ацер Кримсон Кинг, Лироденрон аеромаргинат, Кедър- бор, Пинус- бор, Кортаделия
(лимонена трева), Рустифина и Логуструм (жив плет) и придадоха завършващ вид на новата крайречна алея в Първи район, която ще бъде открита на 17 септември от 17.00 часа.
 

Тези дървета, освен че са много красиви, са избрани така, че да са максимално устойчиви на климатичните условия. Със сигурност благодарение на тях гледката от храм „Св.Св.Кирил и Методий”, НЧ „Св.Св. Кирил и Методий” и Първо ОУ „Васил Левски” ще придобие по-зелен облик и ще е притегателно място за малки и големи да се разходят, починат или играят сред природа.

 

На събитието в съботния 9 септември, участие взеха служители на Кока Кола ХБК България, заедно с г-н Александър Милушев – директор на бутилиращия завод в град Костинброд и служители на община Костинброд заедно с г-н Трайко Младенов- Кмет на община Костинброд и д-р Атанас Тенев – председател на ОбС- Костинброд.

[robo-gallery id=“11941″]

Всички заедно взеха участие в предварително подготвените дейности от организаторите – фирма „Орхидея” ЕООД и се забавляваха, докато засаждат дървета и превръщат бъдещата крайречна алея в приятно място за отдих сред зеленина.

 

Г-н Младенов заяви, че това е една изключителна, уникална, образователна и екологична инициатива. В края на събитието Кметът на община Костинброд изтегли трима печеливши в томбола, организирана от Кока Кола ХБК България.

Засаждането на дръвчета и облагородяване на новата крайречна алея ще продължи и на 16 септември от 10.00 часа.

4017 посещения общо 3 посещения за деня
На 9 септември 2017г. се проведе инициативата „Моят зелен град“ на Кока Кола ХБК България, съвместно с община Костинброд, изпращайки послание за по-чиста и красива природа в град Костинброд