Днес, 14 ноември 2017 г. стартира рехабилитацията на 20,8 км от път II-81 Бучин проход – Берковица от км 30+400 до км 51+235. На първа копка присъстваха председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, заместник-областният управител на Софийска област г-н Николай Николов, директорът на Областно пътно управление-София инж. Даниела Денинска, кметове на две от общините от Софийска област, през които преминава пътят, който ще бъде рехабилитиран – на община Костинброд г-н Трайко Младенов, на община Годеч г-н Радослав Асенов, кмета на с. Гинци, община Годеч г-н Георги Тодоров, и кмета на с. Бучин проход, община Костинброд г-н Бойко Борисов, служители и жители на общините Костинброд, Годеч и Своге. След отслужена литургия с водосвет за успешно реализиране на проекта, инж. Дончо Атанасов съобщи, че по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. ще се ремонтират общо 43 км от прохода „Петрохан“ в Софийска област.

[robo-gallery id=“14402″]

Днес започна рехабилитацията на близо 21 км, включени в лот 3, минаващи през общините Костинброд, Годеч и Своге, а през следващите седмици предстои да стартира и лот 2, в който са още 22,2 км от път ІІ-81 Костинброд – Бучин проход. Участъкът от лот 2 е изцяло в територията на община Костинброд. С успешното завършване през следващите 15 месеца на двата обекта ще бъде обновен целият проход „Петрохан“. С изпълнението ще се подобрят и модернизират технико-експлоатационните характеристики на отсечката и ще се постигне еднородност на пътната настилка. Чрез рехабилитацията на път ІІ-81 ще бъдат удовлетворени потребностите на населението на Югозападен район на България, най-вече на жителите на област София, както и на транзитно преминаващите през региона от и за Северозападна България.

„До броени дни ще бъде направена и първа копка на територията на община Костинброд“ – уведоми присъстващите изпълнителният директор на АПИ.

7002 посещения общо 2 посещения за деня
Започва рехабилитация на път II-81 Костинброд – Бучин проход – Берковица