Под звуците на фолклорните ритми, изпълнени на живо от гостуващите виртуозни музиканти, озвучители и светлините на прожекторите се разиграха впечатляващи танцови спектакли. Зрителите имаха възможността да се насладят на пищните, автентични фолклорни носии. Участващите състави от България на фестивала непрекъснато се увеличават, а броя на танцьорите и певците, които се качват на сцената на НЧ”Иван Вазов-1947” непрекъснато расте. Община Костинброд и тази година може да се похвали, че на деветото издание през 2018 г. участниците бяха над 2200 човека .

Организацията и провеждането на такъв голям фестивал изисква и много добра координация и усилия на много хора. Освен всеотдайния труд на организаторите от читалищата и общинската администрация, фестивала и неговото провеждане би бил невъзможен без доброволците от ПГВМСС“Св. Георги Победоносец“ гр.Костинброд, с ръководител Ирена Георгиева. Доброволци са още актьорите от Театър „Цветан Станков“и спортистите от спортен клуб „ФУНА“ и Дневен център за работа с деца на улицата-Костинброд. За сигурността и обществения ред се погрижиха и общинският Инспекторат.

През трите дни на „Шопски наниз-2018г.“ на сцената на НЧ“Иван Вазов-1947“ видяхме състави от цяла България и четири състава от Република Сърбия. Нашите приятели от общините Димитровград, Бабушница, Гаджин Хан и Сокобаня се погрижиха за настроението на пълната зала в град Костинброд.

« на 2 »

Тържеството по закриването на деветия Фолклорен Фестивал бе подгрято от формация „Астиденс“.
След невероятните изпълнения на народните певци във формацията и танците с тъпани на сцената, водещата покани зaместник- кмета на община Костинброд- г-н Александър Ненов. „Преди девет години бях на тази сцена, като участник и съм щастлив, че девет години по-късно съм директор на фестивала и мога да поздравя всички участници от сцената на НЧ”Иван Вазов-1947”. Този фестивал всяка година се надгражда и благодарение на екипа, който стои зад мен, можем да сме сигурни, че е един от най-успешните фестивали в цяла България! Имаме силата и възможността фестивала да го превърнем в Международен, Балкански, а защо не и Европейски фолклорен фестивал!” След словото си заместник кмета покани на сцената и кмета на община Костинброд.

Г-н Трайко Младенов изказа своята благодарност към всички участници и организатори на фолклорния фестивал: „ Благодаря на организаторите, благодаря на читалищата. Горд съм, че във всички читалища на територията на община Костинброд има буден, културен живот. Общинска администрация – Костинброд ще помага винаги той да се развива и да не угасва.
Благодаря на всички доброволци, които помагаха в организирането на „Шопски наниз-2018г.“ . Надявам се във всеки един от вас да е останал красив спомен в сърцата от „Шопски наниз-2018г.“ Кметът покани всички доброволци на сцената и заедно с препълнената зала ги аплодираха.

« на 3 »

Г-н Младенов благодари и на уважаемото жури , в състав : г-н Борис Вълков- един от основателите на български фолклор , г-н Димитър Манов- хореограф, носител на фолклорен „Оскар”, Лиляна Галевска – певица от Шопската фолклорна област, изпълнителка на народни песни от Трънския край; Олга Борисова – българска певица, изпълнителка на песни от Кюстендилския край и Юлия Цанкова – дългогодишен музикален редактор и водещ на фолклорни предавания по Българското национално радио.
Г-н Александър Ненов бе поканен отново на сцената да поднесе наградата на „ Директора на фестивала“. Г-жа Габриела Георгиева – зам.кмет на община Костинброд поднесе награда на публиката, д-р Атанас Тенев- председател на общински съвет поднесе наградата „Златен цървул”, г-н Борис Вълков-председател на журито връчи наградата на „Журито” и заяви, че „Шопски наниз” е един от трите най-сериозни фолклорни фестивали в България! Г-н Трайко Младенов връчи специалната наградата „На кмета“, която отиде при НЧ”Искра-1975” град Кюстендил.

« на 3 »

Искаме да изразим искрените си благодарности към всички групи и школи взели участие в деветия фолклорен фестивал „Шопски наниз- 2018г.“,гр.Костинброд.
Бяхте страхотни и ви благодарим, че станахте част от това фолклорно събитие.
Благодарим ви за емоциите, за настроението и доброто поведение.
Желаем на всички групи и школи много енергия, вдъхновение и одухотворение!
ДО ДРУГАТА ГОДИНА! ДО ДЕСЕТИЯ ЮБИЛЕЕН ФЕСТИВАЛ!
БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ БЯХМЕ ЗАЕДНО!

35905 посещения общо 2 посещения за деня
На 29.04.2018г. в 20.00 часа бе тържественото закриване на деветия Фолклорен Фестивал „Шопски наниз- 2018г.“, традиционно проведен в Народно Читалище „Иван Вазов- 1947“,гр.Костинброд