Денят е обявен с решение на Общото събрание на ООН през 1993 г. след Генералната конференция на ЮНЕСКО две години по-рано. В резолюция се посочва, че независимият печат е основен елемент на всяко демократично общество.

На 3 май 2018г. ученици от 6 клас от Второ ОУ „Васил Левски“, кв. Шияковци гостуваха на Център за обществена подкрепа „Промяна“.

По повод деня на словото и печата децата се срещнаха с младия журналист и писател от град Костинброд- г-н Иван Русланов, който им разказа за своята професия като радиоводещ и ги запозна с интересни факти за творчеството си като поет.

След провелата се дискусия с г-н Русланов, децата имаха възможност да се запознаят и с работата от близо в общинска администрация-Костинброд. Г-жа Бистра Боянова – PR на община Костинброд разказа на учениците и потребителите на центъра за свободата на словото в нашата община и за предизвикателствата в своята работа. Д-р Атанас Тенев- Председател на ОбС-Костинброд се включи в дискусията с интересни факти от времето, когато не е имало свобода на словото и обясни как работи ръководството на община Костинброд.

Благодарим за отправената покана на г-жа Анастасия Попова- директор на ЦОП „Промяна“!

Благодарим за дадения шанс и за прекрасното гостоприемствo!

3080 посещения общо 1 посещения за деня
На 3 май отбелязахме Световния ден на свободата на словото и печата в Център за обществена подкрепа “Промяна“, гр.Костинброд