Поводът за гостуването на г-н Марин Павлов- Председател на ОбС-Сливница и Председател на Сдружението на югозападните общини – клон София, придружен от г-жа Елена Занева- старши специалист „Европроекти“ в община Сливница бе участие на две наши ученички от Първо ОУ “Васил Левски“ в конкурс за есе.

Конкурсът е по проект  „Общините от Югозападния регион – част от обединена Европа“ по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018г.“.

Слоганът на творческата надпревара беше: „Предимствата за България от Председателството й на Съвета на Европейския съюз“ и е подкрепен от Сдружението на Югозападните общини – клон София.

Целта на конкурса е да провокира децата да изразят личните си позиции по темата за настоящето и бъдещето на България в Европейския съюз.

Златина Александрова и Анелия Колчева- възпитанички на Първо ОУ „Васил Левски“ от 7 клас грабнаха призовите места в конкурса. Двете ученички спечелиха 2-ро и 3-то място от цялата Софийска област. Поздравления!

След връчването на наградите, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд връчи награда от Девети Фолклорен Фестивал „Шопски наниз“ на г-жа Даниела Борисова- директор на Първо ОУ “Васил Левски“.

Наградата е първо място в категория „Словесен и обреден фолклор“ до 18 години. Спечелилите са от клуб „Литература и театър“ към Първо ОУ „Васил Левски“,гр. Костинброд.

Продължава връчването на награди от фолклорния фестивал „Шопски наниз“. На място в община Костинброд представител от НЧ “Искра-1975“, гр. Кюстендил се срещна с г-н Ненов, който връчи специалната награда, а именно „Наградата на Кмета“.

Останалите награди ще бъдат изпратени по пощата в най-кратък срок!

4287 посещения общо 1 посещения за деня
Днес, на 04.05.18 г. г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, заедно с г-н Марин Павлов- Председател на Общински съвет – Сливница връчиха награди на деца от Първо ОУ „Васил Левски“, гр.Костинброд