Още в най-старите български ръкописни книги, запазени до днес, е отбелязана паметта на Светите братя – 14 февруари за Св. Кирил и 6 април за Св. Методий. За техния общ празник – 11 май, най-ранният запазен спомен е от XII век. Рано сутринта на 11 май 2018г.  се отслужи литургия в храм „Св.Св. Кирил и Методий“, Първи район на гр.Костинброд. Отец Дамян отслужи Света Божествена литургия, след което се отслужи водосвет и се раздаде курбан на миряните.

Днес е специален ден и за жителите на село Чибаовци!

Църквата в местността „Улицата“ в селото е наименувана на светиите Кирил и Методий . Тя е построена през 1889 г. и според предание божият храм е построен на място, където е съществувал храм преди османската власт. Почитането на повечето православни празници в Чибаовци, а и въобще в този край на страната се изразява в богослужение и даване на курбан на място с каменен кръст, нарочено на светията от стари времена, като се събират много хора.

Отец Лъчезар отслужи водосвет за здраве и освети курбана, направен от чибаовченци.

Празникът уважиха г-н Александър Ненов- зам.кмет на община Костинброд , г-жа Бистра Боянова- PR на община Костинброд, г-жа Искра Димитрова- кмет на с. Градец,  г-жа Гергана Величкова- кмет на с. Опицвет, г-жа Емилия Костова- кмет на с.Богьовци и г-н Добри Тодоров- кмет на с.Дръмша и с.Дреново и г-н Бойко Борисов-кмет на с.Бучин проход.

Доманикът г-жа Искра Лазарова- кмет на с. Чибаовци посрещна всички гости на центъра на селото. Кметицата разведе гостите из новия кът за отдих на чибаовченци. В прекрасния център има поставена карта, табели и невероятни животни от дърворезба.
С гостоприемството си, г-жа Лазарова направи един прекрасен празник в село Чибаовци.

5619 посещения общо 1 посещения за деня
Българската православна църква почита днес Светите равноапостоли Кирил и Методий