Изключителното посещение на българска делегация в Палермо, водена от Елена Леви и Емилия Михайлова, започна с откриване на изложба на черква “Св.Петка” с.Богьовци и представяне на късноримска резиденция “Скретиска”на Император Константин Велики.
На 13 май 2018г. принцът на Палермо-Бернардо Торторичи Монтаперто ди Раффадали, Принц на Раффадали и Дука на Сан Николо’ отдаде безвъзмездно изложбена зала на община Костинброд, след като бе въодушевен от стенописите ни в черквата “Св.Петка” в с.Богьовци.

Делегацията включваше г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, зам.- кметовете Александър Ненов, г-жа Теодора Гогова и инж.Габриела Георгиева, общинските съветници: д-р Атанас Тенев-председател на ОбС, Анна Радовска-зам.-председател на ОбС ,Анета Михалова, Клара Кръстанова, Даниела Станкова, Димитър Найденов, Николай Борисов, Иван Иванов.

По време на прекрасната изложба на Костинброд в Chiesa del Santissimo Salvatore в Палермо, кметът изказа радостта си, че чрез настоящата изложба и предстоящите срещи с италиянски общини ще се реализират, започнат и развиват така важни контакти за община Костинброд. Съществуват много добри перспективи за развитие на община Костинброд и в едно бъдеще сътрудничеството между България и Италия.
Кметът заяви, че целта на визитата е да се установи диалог и да се даде определен тласък на сътрудничеството в областта в туризма, образованието и културата.

Г-н Младенов се запозна и с г-жа Марияна Аккарди- най-добрия конскултант в Палермо за Европейски Проекти и обсъдиха няколко идейни проекта заедно.

Българската делегация даде и интервю за италианска медия , като събитието ще бъде отразено в редица италиански вестници.

13907 посещения общо 1 посещения за деня
Принцът на Палермо, о.Сицилия,Република Италия посрещна българска делегация, по повод “Седмицата на културата” в избраната за столица на културата-Палермо!