В празничния ден на 21 май, когато Църквата отбелязва светлата памет на Св. Константин и Св. Елена в Божия храм „Св.Св. Кирил и Методий”, гр.Костинброд бе отслужена литургия, оглавена от отец Дамян. Голямо множество костинбродчани почетоха празника и малко по – късно в новостроящия се храм „Св. Св. Константин и Елена” и „Св. Мина” в центъра на града. Сред тях бяха г-н Александър Ненов и инж. Габриела Георгиева – зам.-кметове на община Костинброд и д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд. В края на богослужението, отслужено от отец Дамян и отец Николай се раздаде курбан за здраве. По традиция и тази година в параклиса в кв. Захари Стоянов (зад линията) се отбеляза празника, носещ името на Св. равноапостоли Константин и Елена. Беше отслужена литургия от отец Серафим.

Квартал „Захари Стоянов“ все повече се развива и облагородява. Освен прекрасният параклис „Св.Св.Константин и Елена“, който все още се обрисува от вътрешната страна, предстои и изграждането на стадиона. Спортният терен ще включва нова тревна настилка, диги от всички страни, обезопасено от стари дървета и засаждане на нови, чисто нови футболни врати /малки и големи/. Стадионът ще е готов след по малко от 1 месец, като ще има за цел да се организират големи спортни турнири. Поради близостта си до центъра на града и чисто новата тревна площ, която ще се коси и валира редовно ще дава възможност за увеличаване на спорта в град Костинброд.

На лице е вече и детската площадка и новите тротоари по ул.“Момчил Войвода“.

Параклисът не случайно носи името на Константин и Елена, само на няколко стотин метра се намира лятната резиденция на Император Константин Велики – „Скретиска“.

По-случай храмовия празник се раздаде курбан за здраве и благоденствие на всички присъстващи.

Честит празник!

Честит Имен ден на всички носещи имената Константин и Елена!

Бъдете живи и здрави!

9212 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд почете днес Св. Св. Константин и Елена, покровители и закрилници на града!