По традиция на днешния ден в с. Петърч се провежда изложба на кучета от различни породи, както и зоо-изложба на различни породи гълъби, петли и кокошки. В присъствието на представително жури с български и чуждестранни международни съдии се оценяват породистите качества на кучета, чиито собственици са от цялата страна и от чужбина. Г-н Борислав Борисов – кмет на с. Петърч, съвместно с организаторите на мероприятието реализира за седми път събор на домашните любимци.

Специални купи за признателност към организацията получиха  г-н Димитър Драганов, г-н Ганчо Ганчев, г-н Светлин Стоев, г-н Тасков, г-н Аврам Петков и г-н Борислав Борисов.

От община Костинброд бяха подсигурени купи, а награди за участниците под формата на различни видове кучешки храни бяха предоставени от редица спонсори.

Г-н Борислав Борисов приветства присъстващите, като им честити днешният празник и изтъкна, че настоящото изложение, в което има и състезателен характер се организира и провежда за седма поредна година. Той благодари на участниците за ентусиазма, като пожела на всички весело и приятно изкарване.

Г-н Трайко Младенов поздрави всички родолюбиви българи със Съединението на България и заяви, че заедно и обединени сме силни! Кметът покани всички на 11 септември на откриването на яслена група и двор с детски площадки в детска градина „Виолина”, село Петърч.
„Защото селото го заслужава, защото тук има много млади хора, защото тук се раждат деца! А до другата година, село Петърч ще разполага и с парково пространство за отдих.”, заяви г-н Младенов.

« на 2 »

Сред радостен кучешки лай и граждани с положително празнично настроение, и гостуващи специално за изложбата чуждестранни групи премина днешното мероприятие.

Компетентното жури награждаваше най-заслужилите породи, като българи и чуждестранни гости се обединяваха от една обща кауза – любовта си към животните и привързаността си към четириногите членове на техните семейства.

Класирани и наградени станаха:

Категория „Бебе” – Дар-Дуло Кубрат, порода БОК, със собственик Пламен Петков;

Категория „Подрастващи” – Маша, порода САО, със собственик Мартин Ахчиев;

Категория „Млади”- Гаплан, порода САО, със собственик Владислав Факирски

Категория „Интермедия”- Шанел Авион, порода БОК, със собственик Аврам Петков

Категория „Открит” – Алмаз, порода Кавказка овчарка, със собственик Георги Димитров

Категория „Ветерани” – Бравос, порода САО, със собственик Владислав Факирски

Днес беше един истински празник в село Петърч, община Костинброд!

19209 посещения общо 5 посещения за деня
Седмо ЗОО изложение и събор на българските породи овчарски кучета в село Петърч