Вторият концерт, по случай празника на град Костинброд беше почти двучасов музикален спектакъл на „Симфониета „София“ и Джаз формация „София“. Диригент на концерта беше Свилен Симеонов. Джаз формация “София” гостува в община Костинброд. Прекрасни музиканти, дошли да ни върнат в 80-те и 90-те години. Имена в българската музика, като Бойчо Дечев – ръководител и бас китара, Ясен Василев – соло и ритъм китара, Калин Жечев – клавишни инструменти, Иван Андреев – ударни инструменти, Димитър Бакърджиев – саксофон и флейта и Яна Чакалска – вокал.

Останалите музиканти на сцената бяха от “Симфониета „София“. Те демонстрираха изключителен потенциал в представянето на утвърдени и смесени жанрове – романтичен стил, класическа и съвременна музика. Оркестърът разработва множество разнообразни и смели проекти, реализира широк спектър от музикални събития с международни партньори. Сред тях са участия в популярни младежки концертни цикли, атрактивно-развлекателни концерти и спектакли, опери и оперети, мюзикъли на сцени и на открито. Изпълняват и ролята на академичен оркестър. Оркестърът е канен в разнородни продукции, телевизионни и радио предавания. Участват в събития не само като оркестър, но и с камерни формации – квартети, квинтети, октети и пр.

Г-н Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд и д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд поздравиха гостите, дошли да се насладят на концерта.

Присъстващи на събитието бяха: г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, Барт Невеянс- директор международна дейност на белгийските партньори в регионално ДЕПО- Костинброд, г-н Любен Кънчев- зам.-министър на туризма, г-жа Теодора Вълчева- изпълнителен директор на “Костинброд ЕКО” АД и общински съветници.

Д-р Тенев изказа благодарност на регионално ДЕПО и акционерното дружество “Костинброд Еко” за подкрепата и съдействието, което осигуриха за една прекрасна програма за празника на град Костинброд.

Г-н Ненов поздрави Дневения център за работа с деца на улицата, по случай 10-годишният им рожден ден! Зам.-кметът ги извика и поздрави със специална песен, а децата пуснаха в небето над 200 светещи балони.

Честит Рожден ден на ДЦРДУ- Костинброд! Поздравления на директорката на центъра г-жа Светослава Иванова, че ръководи успешно социалната услуга! Продължавайте все така всеотдайно и усърдно да работите!

14041 посещения общо 1 посещения за деня
Вторият концерт, по случай празника на град Костинброд беше почти двучасов музикален спектакъл на „Симфониета „София“ и Джаз формация „София“