Първият учебен ден е денят, който носи най-много хубави чувства и емоции. Ден, озарен с безброй греещи очички и усмихнати лица на малчуганите, които с нетърпение очакват да минат през отрупания от красиви цветя венец, под звуците на училищния звънец. Ден, в който родителите виждат децата си как вече са преминали в един нов етап от живота си – станали са ученици!

Вълнението е голямо дори и за учениците от по-големите класове, гледайки първолаците, които им навяват спомени как и те са били преди години на тяхното място. На 17 септември звънецът удари във всички училища на територията на община Костинброд.

Дошъл да поздрави учениците и учителите в СУ „Д-р Петър Берон“, гр.Костинброд беше г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд.

 

В ПГВМСС „Св.Георги Победоносец“ поздрави всички присъстващи д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, а в Първо ОУ “Васил Левски“, Първи район уважи инж. Габриела Георгиева- зам.-кмет на община Костинброд, г-н Николай Борисов- зам.-областен управител на Софийска област, г-жа Анна Радовска- зам.-председател на ОбС-Костинброд и г-жа Тереза Власайкова- секретар на МКБППМН.

 

 

В обновеното училище Второ ОУ“Васил Левски“, кв. Маслово беше уважено от Димитър Георгиев – директор на Общински инспекторат – Костинброд.

 

На тържество, по случай първия учебен ден в ОУ“Отец Паисий“, село Петърч присъства инж. Теодора Гогова- зам.-кмет на община Костинброд и г-н Борислав Борисов- кмет на село Петърч.

В село Драговищица, НУ „Отец Паисий“ би звънеца заедно с г-жа Албена Виденова- кмет на с. Драговищица, г-н Иван Иванов- общински съветник и г-жа Таня Иванова- експерт „Образование“ в община Костинброд.

Всички гости на тържествата поднесоха поздравителни адреси от кметът на община Костинброд и Председателят на ОбС-Костинброд, както и от Регионално управление на образованието София-регион.

Всички училища и детски градини получиха и подарък диск „Това е България“ от общинска администрация – Костинброд. Независимо колко големи стават децата ни всяка година, за тях и за нас докато те са ученици, първият учебен ден остава мил спомен за младостта, сълзите от радост в очите, прескачането на сърцето ни от вълнение и започването на новия етап от живота ни.

Честит Първи учебен ден!

6900 посещения общо 1 посещения за деня
Звънецът удари на 17 септември!