На 7 март 2019г., в 16.00 часа се състоя официална сесия на общински съвет, където се подписа официално договорът за побратимяване между община Костинброд и община Салеми!

След този договор, община Костинброд вече официално има побратима община!

На официалната сесия на общински съвет, водена от д-р Атанас Тенев- председател на общински съвет – Костинброд и г-н Лоренцо Кашио – председател на общински съвет – Салеми, присъства и заместник-ръководителят на мисията в посолството на Италия в Република България г-н Франческо Калдероли.

Г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд и г-н Доменино Венути – кмет на община Салеми подписаха пакт за сътрудничество и договор по проект “Младите хора обсъждат бъдещето на Европа”!

Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов заяви, че е горд с постижението на общинска администрация-Костинброд и е радостен, че именно той подписва този престижен договор за община Костинброд!

„Доброто партньорство между община Костинброд и община Салеми ще донесе много ползи за жителите на цялата община. Като обединение на гражданите от различни краища на Европа, побратимяването ни дава възможност да печелим проекти, да обменяме идеи и да разберем различните гледни точки по теми и въпроси от общ интерес. Надявам се успешното ни партньорство да доведе до много общи проекти!”

Тримата представители на местната власт в община Салеми бяха изненадани с българска погача, мед и сол, както и с типично български народни песни представени от музикална школа „Иркапей” към НЧ „Георги Сава Раковски-1928”.

28222 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд официално има побратима община !