Няколко месеца след започването на строежа на моста над река Белица към Корейската махала в кв. Захари Стоянов, днес новоизграденото съоръжение беше официално открито от кмета на община Костинброд и представители на фирмата изпълнител „Валмекс“ ЕООД.

Мостът е нужен за преминаване и основна връзка с град Костинброд на все повече разрастващият се нов квартал –  „Корейска махала“.

Съоръжението е с две пътни платна, отговарящи на съвременните норми за носимоспособност и безопасност на движението.Изградени саи два пешеходни тротоара със странични парапети, осигуряващи безопасно преминаване на пешеходците. С пускането на движението по него се възстановява най – пряката и удобна връзка между двата квартала зад линията в град Костинброд.
На събитието присъстваха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, зам.-кметове на община Костинброд инж. Теодора Гогова, инж. Габриела Георгиева и г-н Александър Ненов, г-н Иван Иванов- общински съветник и председател на комисията по устройство на територията, Живко Георгиев и г-жа Анастасия Попова –общински съветници, г-н Лъчезар Цветков – управител на фирмата изпълнител и гл.инспектор инж. Здравко Александров- Началник на РС ПБЗН-Костинброд.

На третия ден от Великден /Светли вторник/, когато почитаме Света Богородица, тържественото откриване започна с водосвет за здраве от отец Дамян и отец Николай.

Г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд заяви пред присъстващите:

 „За квартал „Захари Стоянов“ предстоят още проекти!През месец май предстои подписването на договор за изграждането на ул. „Витоша“, част от ул.“Гео Милев“ и част от ул.“Пирин“. С дведетски площадки, с тротоара на ул.“Момчил Войвода“ и улично осветление продължаваме активно да работим и градим квартала. В последните 3 години бяха отделени средства от общинския бюджет за параклиса „Св.Св. Константин и Елена“. С общински пари се изгради каменен иконостас и вътрешен под на храма. Започна и възстановяване на стадиона, който е в непосредствена близост до новия храм и скоро асфалтираната ул.“Витоша“. Към момента стадиона е изравнен и затревен, а до месец ще бъде направен и сондаж за поливане през топлите, летни месеци. С подходяща поддръжка, напояване, косене и валиране, стадионът ще е готов за спортни мероприятия през есента!“

Кметът изтъкна и желанието на общинското ръководство за асфалтирането на още няколко улици в квартала, който ако не бяха тежките оставени дела, през тази година щяха да бъдат асфалтирани. През предходния мандат „изграждахме“ подземната инфраструктура, а през настоящия мандат по етапно и спрямо възможностите, надграждахме и видимата част за всеки един квартал от град Костинброд.

Кметът на община Костинброд благодари на правителството за отпуснатите средства от Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет! Средствата на 100% са отпуснати от държавния бюджет с огромното съдействие и помощ от правителството. Г-н Младенов покани всички присъстващи на 3 май от 18.00 часа, когато заедно ще открием централния градски площад „Иван Вазов“ във Втори район,  град Костинброд.

Прерязване на лентата на новия мост направиха г-н Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев – председател на общински съвет, инж. Габриела Георгиева – зам-.кмет на община Костинброд, г-н Иван Иванов- общински съветник на община Костинброд и г-н Лъчезар Цветков – управител на фирма „Валмекс“ ЕООД.

Общината изключително добре работи в създаването на важни обекти за гражданите, с държавните институции – ИНКЖ и частните дружества, като ЧЕЗ. През изминалата година, съвместно с ИНКЖ беше реновирана ЖП гарата, съборен опасният ламаринен навес на бившото топливо и поставена гумена настилка на ЖП прелеза на ул. „Момчил Войвода“.

Съвместно с ЧЕЗ се изгражда изключителен важен обект за жителите в района на радиостанцията, а именно трафопост за увеличаване напрежението на тока за битови нужди в квартала. За трафопоста, общината отдели имот и средства за проектирането и е в преговори с експлатационното дружество да го включат в годишната им капиталова програма.

Събитието завърши с изпълнение наЕмил Пепелярски от НЧ „Заря-1914“, кв.Маслово и ТС „Зорница“ към НЧ „ИВан Вазов-1947“.

Честита нова придобивка за жителите на „Корейска махала“ и за всички костинбродчани!

9340 посещения общо 1 посещения за деня
Нов мост свързващ кв. „Захари Стоянов“ и „Корейска махала“ се откри днес, на 30 април 2019г.