В община Костинброд литургия за здраве се отслужи от 9.00 часа в храм “Св. Св. Кирил и Методий”, Първи район в град Костинброд. След това в 10.30 часа се освети курбан за здраве в двора на храма в Първи район в гр. Костинброд. Отец Серафим и отец Николай отслужиха водосвет. Програма изнасят ТС”Ритъмчета” и “Ритми” към НЧ “Св.Св. Кирил и Методий”.

На водосвета присъстваха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд и д-р Атанас Тенев – председател на ОбС- Костинброд.

Днес е специален ден и за жителите на село Чибаовци! Църквата в местността “Улицата” в селото е наименувана на светиите Кирил и Методий. Почитането на повечето православни празници в Чибаовци, а и въобще в този край на страната се изразява в богослужение и даване на курбан на място с каменен кръст, нарочено на светията от стари времена, като се събират много хора.

Отец Лъчезар отслужи литургия в църквата “Св. Св.Кирил и Методий”, водосвет за здраве и освети курбана, направен от чибаовченци. Празникът уважиха инж. Теодора Гогова – зам.-кмет на община Костинброд и инж.Габриела Георгиева – зам.-кмет на община Костинброд.

Доманикът г-жа Искра Лазарова- кмет на с. Чибаовци посрещна всички гости.
С гостоприемството си, г-жа Лазарова направи един прекрасен празник в село Чибаовци.

2233 посещения общо 2 посещения за деня
На днешната дата, 11 май, почитаме светците Кирил и Методий!