Пенсионери от пенсионерските клубове в община Костинброд „Люляк“,Втори район „Кавака“, Първи район и „Здравец“ с. Драговищица посетиха град Охрид /Охридското езеро/ и столицата на Северна Македония – Скопие.

Все не ни стига времето да се порадваме достатъчно на местата, където ходим. Колкото и време да отделим само за един град, с надеждата да му се насладим на спокойствие, то все се оказва недостатъчно. И с Охрид и Охридското езеро беше така, въпреки че някои не отиваха за пръв път. – Това е само малък разказ за разходка с приятели из старата част на Охрид, околностите на този прекрасен град и Скопие.

Рядко ще намерите толкова бистри води и такава красива гледка, заявиха някои от пенсионерите ни от община Костинброд. Охридското езеро е обградено отвсякъде от планини и от град Охрид се открива невероятна панорама към албанските брегове. Навътре в езерото са закотвени много рибарски лодки и правят пейзажа по-жив и приятен.

Изкачването по калдъръмените улички на стария Охрид се откриха забележителните стари къщи, красивите църкви, една от които е огромната църква „Света София“, и всичко това оправдава дългата разходка.

Въпреки, че изкарахме в Охрид половин ден, успяхме да обиколим македонската част на Охридското езеро с корабче и имахме удоволствието да се разхождаме и снимаме на хубаво време.

« на 2 »

На следващата сутрин, след пълния с емоции ден, закусихме в избрания ни хотел и тръгнахме към „Билянините извори“.

След интересната история за Биляна, преминаването по камъните в извора и след шегите, че всички жени вече са с 10 години по-млади се отправихме към столицата на Северна Македония.

В Скопие цялата група от 110 човека, като на шествие премина през центъра на града. Бяхме забележими, бяхме заедно, разходихме се и ни хареса!

Специални благодарности към всички организирали това пътешествие, към ръководството на община Костинброд, които ни посрещнаха в 10.30 часа вечерта, към председателите на пенсионерските клубове – Андрей Младенов и Цецка Павлова, към автобусните превози и техните шофьори, към медицинското ни лице Екатерина Станкова, което ни съпътстваше през цялото време, към фотографа ни Тодор Тодоров и не на последно място – благодарности на всички ВАС! На всички членове на пенсионерските клубове, които с песни, танци и веселие направиха 20 и 21 май – незабравим спомен в живота ни!

Текст и организация: Бистра Боянова

Водачи на екскурзията /ГИД/: Тереза Власайкова и Кристина Йорданова

Отговорник за сигурността: Валентин Василев

11812 посещения общо 1 посещения за деня
НА ГОСТИ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО И СКОПИЕ!