След посещението на израелската делегация през изминалата година в общината ни, която посети костинбродската пожарна и оцени високо изграждащата се система за видеонаблюдение както и свършеното в пожарното дело и доброволчеството, както и след получената през февруари месец на национална награда за съществен принос за осигуряване на пожарна безопасност и защита на населението, швейцарската визита е поредното доказателство за високата международна и национална оценка за постигнатите резултати.

Мелхиор Букс- президент на общината/ кмет на Райнах/, Кристоф Витенбах- началник на пожарната служба на град Райнах, област Базел и Томас Бленде – ръководител на гражданска защита в пожарната служба на град Райнах са на посещение в Република България по покана на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”- София.

Делегацията беше придружавана от Комисар Георги Иванов-Директор РДПБЗН-София,
Старши комисар Красимир Шоторов – директор на дирекция „Оперативни дейности“ в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Николет Загралова- връзки с обществеността в МВР.

Делегацията беше посрещната в община Костинброд от г-н Трайко Младенов- кмет на общината и главен инспектор инж. Здравко Александров – началник РСПБЗН- Костинброд.

Визитата на швейцарската делегация започна с разглеждане на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”- гр Костинброд, оперативния център за видеонаблюдение, площад “Иван Вазов” и язовир “Маслово”.

Гостите от Швейцария получиха подарък от кмета на община Костинброд – значки с герба на общината. Всички останаха очаровани от посрещането си, от топлото отношение и от добрите условия за живот в община Костинброд.

7843 посещения общо 1 посещения за деня
Делегация от община Райнах, Швейцария посети община Костинброд!