На 15 юни се почисти алтернативният път на “Ломско шосе”, в участъка от Белидие хан до разклона на село Понор, община Костинброд. Акция по почистване на природни обекти на община Костинброд от безразборно изхвърлени отпадъци  инициираха от известната компания “HP inc” и  „Ттек“. Уборката в съботния ден започна от разклона за военно формирование 34 420 на село Понор и продължи до хижа “Люляка”, Белидие хан.

Главният еколог на община Костинброд инж. Красимир Дебеляшки посрещна служителите на “НР inc” и „Ттек“ с чували и ръкавици, осигурени от Екобулпак и проведе подробен инструктаж за района, в който се намират.

Екологът на община Костинброд посрещна и кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов и председателят на ОбС-Костинброд д-р Атанас Тенев. Тримата представители от община Костинброд участваха наравно с другите доброволци в събирането на отпадъците.

В рамките на няколко часа бяха събрани десетки чували боклук, които ще бъдат предадени за рециклиране, за да се предотврати попадането на пластмаса в природата. “IT” служителите боядисаха и беседка, която се намира на екопътека в района на хижа “Люляк”.

Община Костинброд вярва в индивидуалната социална отговорност на всеки един човек!

Тя е култура на поведение, уважение към себе си и другите, самодисциплина, любов към природата и средата, която ни заобикаля, към хората и към планетата.

Тя е гражданското олицетворение и начин на мислене. Хората трябва да започнат да споделят еднакви ценности и да се подкрепят в усилията си да осъществят позитивна промяна в средата, която обитават!

Идеята на община Костинброд е именно този път и неговите околности да се превърнат в място за почивка и отдих. Да се развие екопътеката  покрай река “Крива” и местността “Белидие хан” да се превърне в място за селски туризъм. Това ще се случи само, ако ние – гражданите бъдем отговорни и милеем за нашите природни дадености, и спрем да изхвърляме отпадъка си в природата!

26789 посещения общо 1 посещения за деня
Днес се почисти алтернативният път на “Ломско шосе”, в участъка от Белидие хан до разклона на село Понор, община Костинброд