Така завърши учебната година на 29.06.2019г. в Първо основно училище “Васил Левски“ – тържествено, с много емоции и церемония на изпращане на седмокласниците.

Гости бяха много родители, бивши учители и ученици. Официални гости на събитието бяха Трайко Младенов кмет на община Костинброд, Александър Ненов зам. кмет на община Костинброд и зам. областния управител на София област Николай Борисов – бивш учител по история в училище, който раздаде дипломите на седмокласниците.

Поздравително слово за постиженията на Първо ОУ “В. Левски“ учениците чуха от кмета г-н Трайко Младенов, който връчи значки и грамоти на отбора по “Защита при бедствия и аварии“ с ръководител Поля Масларова – класиран две години на първо място в областта и четвърти в България /за миналата година/. Г-н Младенов акцентира върху необходимостта от качествено образование и отбеляза, че община Костинброд ще продължава да отделя най – много ресурс в сферата на образованието, като доказателство за това, кмета подчерта, че в рамките на три години са обновени три училища. Събраните на едно място в Първи район сгради на I-во ОУ „Васил Левски“, читалище и църква са сърцето на тази част от града. Образованието, културата и вярата са основите на нашето общество!

Зам. – кметът Александър Ненов лично връчи грамотите на най-добрите и поздрави учители, ученици и служители.

Красиви букети и поздравления от общинското ръководство и експерт по култура и спорт Кристина Йорданова засвидетелстваха отношението към училището в първи район.

Моника от II клас изпя песента за Костинброд. Мажоретките танцуваха на песента “Ваканция“, всички се радваха и искрено се развълнуваха на прочувствените слова на класния ръководител на VII клас Анелия Викторова, на топлите думи, казани от Станислава Георгиева – майка на седмокласник и най-вече на председателя на ученическия парламент Златина от VII клас. Тя благодари на директора на училището, на класния ръководител и всички учители за човешките уроци, които са научили.
Богомил от VII клас, който бе награден за цялостен принос в издигане авторитета на училището, подари своя картина на директора – Даниела Борисова, като пожела училището да е все така успешно. Рая от VI клас като помощник водеща, изреди всички постижения през учебната година.

Последният звънец удари директорът на училището г-жа Даниела Борисова, която поздрави всички учители и служители за завършването, като им благодари за куража и всеотдайната работа. Благодари и на гостите за уважението и на общинското ръководство за подкрепата. На учениците от седми клас разказа притчата за камъка, като им пожела “Да си тежат на мястото“ и да си намерят истинската среда, която ще ги цени.

С пожелание за “На добър път“ и последния звънец в съчетание с камбанния звън на съседната църква, с броене до “7“, под звуците на “Учителко любима“, целувайки знамето с шпалир от останалите ученици, седмокласниците напуснаха училището, за да останат завинаги свързани с него.

1535 посещения общо 1 посещения за деня
Сбогом, мое първо училище!