Салонът бе пълен с хора – ценители на музиката и танца, които бяха дошли да уважат труда на децата от школата. Цели два часа те имаха възможността да наблюдават разнообразието от ритми и движения на талантливите малки и големи танцьори. Феерия от красива музика, красиви танци, красиви деца!

Официални гости на концерта бяха кмета на община Костинброд – г-н Трайко Младенов, Д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет – Костинброд и г-н Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд

Концертът започна с най-малките балерини. Освен, че танцуваха децата рецитираха стихотворения и мисли за чудесата, което имаше за цел да накара публиката да се замисли за важните неща в нашия живот, за чудесата, които ни се случват. „Чудесата са навсякъде около нас, ние самите сме чудо. Важното е да вярваме и да мечтаем, да се радваме на това, което имаме и да даваме от себе си любов и добрина, за да ни се случват чудеса“.

Между танците имаше думи за танца като цяло и за значението му в нашия живот. Децата запознаха публиката с видовете танци, които изучават в школата, а именно класически, характерни, модерни, спортни и разбира се български народни танци. Свързаха танците и музиката с чудо. „Да създадеш мелодия, това е божествено! Мелодия, която те кара да чувстваш, владее те, докосва те…! И на фона на тази музика от подбрани стъпки и движения да създадеш танц, който провокира в теб мисли, отново чувстваш и всичко в теб настръхва, душата ти е завладяна и е необяснимо…да, това е чудо!“, бяха част от думите на водещата Алина (танцьорка във втората възрастова група на школата).

Накрая на концерта всички деца, излизайки на фона на красива класическа музика, се поклониха на публиката, която силно ги аплодираше на крака. Водещата благодари на публиката и обяви, че „догодина школата празнува 5 години от създаването си“. Това означава, че ще очакваме поредния неповторим спектакъл на „АНИМА“!

Водещата покани на сцената хореографа на школата – г-жа Антония Василева, която цяла година дава всичко от себе си в работата с децата, за да се получи това, което всички видяха. Тя, развълнувана и щастлива, благодари на децата и ги поздрави за труда и усилията, които полагат; за многото прекарани часове в репетиционната зала, които не са били напразни…! Напомни им, че танца освен, че носи удоволствие, той възпитава! Със сълзи в очите им каза колко много ги обича и вярва в тях! Благодари на родителите им и на всички, които помагат и уважават школа по танци „АНИМА“. Тя завърши, цитирайки едно стихотворение „…В човека има ли любов, сама душата чудеса създава…Светът е пълен с чудеса – птиците, тревите и цветята, животът даден ни от Бога и синевата на земята. Прашинка аз от нея съм и зная, че някога при нея ще се върна, но искам докато съм тук, чудото в очите ви да зърна!“ Г-жа Василева призова хората да вярват в чудесата и сами да създават такива! „Ако след всичко, което видяхте и чухте сте почувствали нещо необяснимо, значи чудото се е случило!“, каза тя. След това покани на сцената г-н Трайко Младенов, който й подари голяма кошница с цветя и пожела на всички да са здрави и да продължават да ни радват с таланта си. Да не спират да прославят името на общината с участието си на фестивалите, които посещават през годината. Кмета припомни на гостите, че преди юбилея на школата предстои Коледен концерт, на който по традиция се запалват светлините на коледната елха. Д-р Тенев и г-н Ненов поднесоха букети с цветя на г-жа Василева и я поздравиха за невероятното представяне.

След концерта всички участници отидоха в танцовата зала, където получиха удостоверения за отлично представяне и празнуваха успешното приключване на творческата година.

Школа по танци „АНИМА“ ви пожелава весело лято и безброй чудеса!

6758 посещения общо 1 посещения за деня
На 29 юни 2019г. от 19:00 часа в големия салон на НЧ „Иван Вазов – 1947“, гр. Костинброд се проведе грандиозен концерт – „Вярвам в чудеса“ на школа по танци „АНИМА“, по случай края на творческата година