Село Петърч от няколко години може да се нарече не само „Столица на зелето“, а и мястото в България с една от най-добрите изложби на Българско Овчарско куче! По традиция на днешния ден в селото се провежда киноложка изложба на кучетата от породата – Овчарско куче, както и зоо-изложба на различни породи гълъби, петли и кокошки. Най-добрият приятел на човека се оценява от професионално жури, като в киноложката изложба има и категория „други породи“. В присъствието на представителното жури с български и чуждестранни международни съдии се оценяваха породистите качества на кучетата, чиито собственици са от цялата страна и от чужбина.

Тази година беше различна, тъй като събитието, провело се на Националния празник – 6 септември, започна с освещаване на новия парк в село Петърч от Отец Желязко Симонов. Мястото за отдих под кметство Петърч вече има завършен вид. Асфалтирани алеи, осветление, залесяване, фитнес на открито, беседки и пейки допринасят за спокойствието и уюта на жителите на селото.

След освещаването на парка се изказа г-н Борислав Борисов – кмет на село Петърч и г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд.

От община Костинброд бяха подсигурени купи, а награди за участниците под формата на различни видове кучешки храни бяха предоставени от редица спонсори.

Г-н Борислав Борисов приветства присъстващите, като им честити днешният празник. Той благодари на участниците за ентусиазма, като пожела на всички весело и приятно изкарване.

Г-н Трайко Младенов поздрави всички родолюбиви българи със Съединението на България и заяви, че заедно и обединени сме силни:

На една община, чийто град и села с всяка изминала година стават все по – хубави им е нужно съединение! За важните неща трябва да бъдем заедно. Честит празник, българи!”, заяви г-н Младенов.

На събитието присъстваха д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов- зам.-кметове на община Костинброд, г-н Димитър Георгиев- директор на Общински Инспекторат, представители на Международната асоциация на Българско Овчарско куче – МАБОК, развъдник „Реал БГ“, жители и гости на село Петърч.

1346 посещения общо 1 посещения за деня
6 септември – Осмо Зоо изложение в село Петърч