На 6-и септември цяла България по традиция празнува обединяването на Княжество България и Източна Румелия. То се случва през есента на 1885 г. и е координирано от Българския таен централен революционен комитет. Днес, в община Костинброд почетена беше 134-та годишнина от съединението.

Да се поклонят пред подвига на загиналите войници от община Костинброд бяха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на общински съвет- Костинброд, г-н Димитър Григоров – общински съветник и жители на община Костинброд.

Както всяка година, Националният празник беше почетен и в село Петърч.

Г-н Борислав Борисов- кмет на село Петърч поднесе венец заедно с г-н Трайко Младенов- кмет на общината, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд и инж. Теодора Гогова- зам.-кмет на община Костинброд пред паметника в най- голямото село в община Костинброд. В село Петърч след поднасянето на венци и цветя, всички официални лица откриха ЗООИЗЛОЖЕНИЕ и нов парк, и кът за отдих.

Денят на Съединението е една от най-паметните дати в българската история. С този акт и успешната му защита българите постигат първия етап от националното си обединение и ревизията на Берлинския договор.

Съединението прави силата, а силата ражда независимостта… „

Честит Национален празник!

Честити 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия !

9132 посещения общо 1 посещения за деня
Днес честваме 134 години от Съединението на България!