Традицията продължава на 1 януари да се организира приятелски мач “Женени срещу Ергени” на стадион “Бенковски” в кв. Маслово, гр. Костинброд. От 1955 година се организира тази футболна среща, като на мача присъства Гроздан Димитров – Даче, който от първата година – 1955 до 1982 не е пропускал мач. За заслуга и принос към костинбродския футбол – Даче беше награден с приз “Най-дългогодишен играч” на мач “Женени срещу Ергени”. Самият той заяви на всички играчи преди срещата: “Важно е не само да ритате топка, а да играете както трябва!”.

В приятелския мач участие взеха над 25 мъже от община Костинброд.

В първото полувреме в игра влезнаха служители от общинска администрация-Костинброд: Александър Ненов- заместник- кмет на община Костинброд, Иван Иванов, Денис Величков, а през второто полувреме игра и Теодор Атанасов. Отбор направиха и Александър Гидионов – директор на ОФК”Костинброд-2012”, Иво Гълъбов-

милеещ за футбола костинбродчанин и главен организатор на започналия през изминалата година ежегоден детски футболен турнир “Костинбродско лято”, футболисти от мъжкия отбор на града и приятели. Освен дългогодишно игралите ветерани, дошли да подкрепят и двата отбора бяха и десетки костинбродчани – малки и големи.

На традиционния мач присъства г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд. Съдя на днешния мач беше Димитър Петров.

Футболната среща започна спокойно и първото полувреме завърши 0:0. През второто полувреме мача пое друга посока след първия гол на Явор Григоров от отбор “Ергени” и изравняването от Валентин Ванов от отбор “Женени”.

Малко преди края на мача Виктор Петров от отбор “Ергени” осигури победата 2:1. Мачът премина при пълен феърплей, с бързи и точни отсъждания от страна на главния съдя.

Организаторите бяха подсигурили, освен голямата купа за победителите и две статуетки за “Най-добър играч на терена”.

Статуетка “Най- добър футболист” от отбор “Женени” взе Георги Тодоров за перфектното отбраняване и спирането на повече от 1 гол във вратата на отбора му.

От отбора на “Ергени” статуетка взе Явор Григоров за отличната игра, отбелязването на първия гол, асистенция за втория, възможност за трети гол и феърплей.

32415 посещения общо 1 посещения за деня
Новата година в община Костинброд започва с футболна среща, организирана от любители на футбола, със съдействието на ОФК”Костинброд-2012” и община Костинброд!