На 22 февруари се отбелязва Световния ден на идеята за побратимяване. Той се чества по инициатива на скаутите по целия свят. Основните ценности, залегнали в идеята са приятелството, сътрудничеството и взаимното опознаване на народите.

Лекцията беше организирана от г-жа Анастасия Попова- директор на ЦОП „Промяна” по повод Световния ден на идеята за побратимяване. Специален гост на срещата беше г-жа Емилия Михайлова, която съпровождаше цялата процедура по побратимяването между двете общини и един от участниците в проект „Forum – Young people discuss the future of Europe“ /Форум – Младите обсъждат бъдещето на Европа/, където на гости на нашата община беше делегация от двадесет и трима жители на Салеми, Република Италия.

На децата от ЦОП „Промяна“ беше представена презентация, която подробно даде информация къде се намира град Салеми, с какво е известен и неговата история.

След изчерпателната презентация на децата им се предоставиха материали, с които да изработят свое пано за побратимяването.

Да напомним, че община Костинброд официално се побратими на 7 март 2019 година. Тогава на сесия на Общински съвет-Костинброд, водена от д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд и и г-н Лоренцо Кашио – председател на общински съвет – Салеми, кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов и кметът на община Салеми г-н Доменино Венути подписаха пакт за сътрудничество и договор по проект “Младите хора обсъждат бъдещето на Европа”! Една година община Костинброд има вече своя побратим град!

606 посещения общо 1 посещения за деня
На 21.02.2020 г. в центъра за обществена подкрепа „Промяна“ – Костинброд се проведе лекция на тема „Побратимяването между община Костинброд, Република България и община Салеми, регион Сицилия, Република Италия“