Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Община Костинброд, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, и кампанията „Живей чисто“ предложи на всички училища на територията на общината да вземат участие в Деня на розовата фланелка, като изпишат своето послание към гражданите на община Костинброд на голяма розова фланелка, поставена на площад „Иван Вазов“, град Костинброд.

Включилите се в отбелязването на Дена на Розовата Фланелка бяха ученици от 3-4 клас от Второ ОУ“Васил Левски“; 5-7 клас от Първо ОУ „Васил Левски“; 6-7 клас от ОУ “Отец Паисий“, с.Петърч“; 8, 9 и 10 клас от СУ „д-р Петър Берон“; 11 и 12 клас от ПГВМСС „Св.Георги Победоносец“; Дневен център за работа с деца на улицата и Център за обществена подкрепа „Промяна“.

Тази година слогана на глобалното отбелязване е “Lift each other up” (който буквално се превежда като „Повдигнете се един друг нагоре“, но по-ясно и просто е „Заедно нагоре“!

Благодарим на всички участвали в инициативата и включили се в кампанията на община Костинброд – „Живей чисто“!

10809 посещения общо 1 посещения за деня
Днес, на 26 февруари 2020г. отбелязахме Деня на розовата фланелка – световен ден за борба с тормоза в училище!