За четиринадесети път Българската агенция за инвестиции (БАИ) връчи награди на Бизнеса. Това се случи по време на тържествена церемония „Инвеститор на годината-2019 г.“, която се проведе на 27 февруари в НДК. На нея бяха отличени най-значимите проекти, реализирани в България през изминалата година.

На събитието присъстваха вицепремиерът г-жа Марияна Николова, г-н Емил Караниколов – министър на икономиката, г-жа Николина Ангелкова-министър на туризма, г-жа Петя Аврамова-министър на регионалното развитие и благоустройство, г-н Данаил Кирилов-министър на правосъдието, г-н Лъчезар Борисов-зам.-министър на икономиката и г-н Жечо Станков-зам.-министър на енергетиката.

Освен тях, присъстваха още представители на бизнеса в България, както и много посланици, търговски аташета на държави, акредитирани у нас, представители на Австрия, Азербайджанската република, Алжир, Аржентина, Гърция, Великобритания, Китай, Пакистан, Полша, Южна Африка, САЩ, Словакия, Украйна, Египет, Мароко и Нидерландия.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството г-жа Петя Аврамова награди със статуетка “Златен бик” „Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България“ АД. Компанията бе отличена в категория „Инвестиция в разширяване на бизнес“ по време на XIV Годишни награди „Инвеститор на годината -2019“. Призът се присъжда  за инвестицията на фирмата в разширение на производствената им база в  град Костинброд на стойност 40 млн.лв.

„Големият брой номинирани в категорията означава, че бизнесът намира в българската държава добър партньор“, заяви в словото си министър Аврамова. По думите й това е  доказателство, че усилията на правителството за подобряване на бизнес средата  дават резултат.

Бизнесът в община Костинброд за поред път е отличен от Българска агенция по инвестициите. През 2018 година компанията “Ролпласт Груп” АД бе отличена в категория “Инвестиция в разширяване на бизнеса” на престижните награди „Инвеститор на годината“. През 2016 година община Костинброд беше наградена от БАИ в категорията „Община в България с най много инвестиции.“. Тогава министър Ангелкова връчи приза на кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов. А само преди няколко месеца, “Кмета БГ” награди община Костинброд с първо място в категория “Инвестиции и работни места” за мандат 2015-2019г. в раздел “малка община.

8054 посещения общо 1 посещения за деня
Министър Петя Аврамова даде приз „Инвеститор на годината – 2019“ на „Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България“ АД за разширяване на производствените им мощности в град Костинброд