На тържеството, проведено в ресторант „Нива“, присъстваха над 100 пенсионери от клубовете “Люляк“, Втори район, „Кавака“, Първи район и „Жар“, с. Голяновци. Гости бяха заместник-кметът на община Костинброд – инж. Габриела Трайкова, Председателят на Общински съвет-Костинброд д-р Атанас Тенев и служители от общинска администрация-Костинброд.

Кулминацията на тържеството беше конкурса “Мис баба-2020”, който се организира от община Костинброд. Официалните гости бяха жури на конкурса и оценяваха дамите в три етапа.

На трето място “Мис баба” стана представител от ПК ”Жар“, с. Голяновци, на второ място се класира дама от ПК”Люляк”, Втори район и победител, с корона на “Мис баба”, е Виолета от ПК ”Кавака”, Първи район. Победителките в конкурса получиха подарък-сувенир и цвете, а всички пенсионери получиха по бонбониера, спонсорство от голяма шоколадова компания.

Бабата – това е образът на майката и колкото повече време е минало, толкова повече истини, радости и болки е натрупала в себе си, толкова повече деца е родила и внуци е отгледала. С всяко внуче тя се ражда наново, преживява делата и съдбините му, дарява го с обич и го учи на българщината. Пазете своите баби, уважавайте ги и ги окуражавайте да живеят, да се веселят и да бъдат щастливи!

1339 посещения общо 1 посещения за деня
Дни преди най-чакания празник от жените – 8 март пенсионерите от всички клубове в община Костинброд празнуваха заедно. Проведе се традиционният конкурс „МИС БАБА“ -2020г.