В Деня на българската община, 12 октомври, в сградата на общинска администрация- Костинброд ученици от Първо ОУ “Васил Левски”, Второ ОУ “Васил Левски”, СУ “Д-р Петър Берон”, ПГВМСС “Св.Георги Победоносец” и НУ “Отец Паисий”, с.Драговищица бяха ръководители и служители в община Костинброд. Учениците изтеглиха листа с длъжности в кабинета на кмета, запознаха се с функцията и отделите в общината. От 13:00 часа до 15:00 часа кмет на община Костинброд бе Дебора Георгиева от Второ ОУ “Васил Левски”.

Рая Рашкова зае длъжността заместник- кмет в ресор “Икономическо развитие и инженерна инфраструктура”, Преслава Петрова беше заместник- кмет в ресор “Образование, култура и социални дейности”, а Миглена Асенова зае длъжността заместник- кмет в ресор “Устройство на територията, общинска собственост и екология”.
Ева Якимова от НУ “Отец Паисий”, с.Драговищица беше председател на Общински съвет-Костинброд. Тя бе и най-малкият ученик, дошъл днес да участва в отворените врати на община Костинброд.
Димитър Василев се справи отлично като технически сътрудник на кмета на община Костинброд.
Росая Атанасова пое финансите на общината като главен счетоводител, Теодора Ницева бе секретар на община Костинброд, Венеса Гюрова – експерт “Култура и спорт”, Александър Георгиев – служител “Сигурност и обществен ред”, Дамян Хучала – юрисконсулт, Адела Денева – служител в Местни данъци и такси, Спас Ангелов – дежурен в община Костинброд, Яница Петрова – деловодител в „Административно-информационно обслужване“ в община Костинброд. Ученикът от 11 клас Ивайло Иванов зае длъжността “Оперативни програми и проекти”.
Кметът на община Костинброд Дебора Георгиева проведе няколко важни срещи и подписа редица договори.
Заместник-кметът Рая Рашкова посети на място рехабилитацията на Ул.”Йордан Йовков” и Ул.”Император Константин Велики”- индустриална зона, където днес се положи първи слой асфалт.
Заместник-кмет Миглена Асенова посети село Петърч, като инспектира река Сливнишка и моста над нея.
Заместник-кмет Преслава Петрова проведе оперативка с отдел “Социални и хуманитарни дейности” за бъдещи мероприятия.
Общинска администрация реши днес да отпразнува своя празник, като покаже на младото поколение своята професия, мисия, дълг…
Надяваме се децата да са останали с хубав спомен от днешния ден и да сме спомогнали за бъдещето им професионално ориентиране като инженери, експерти, икономисти, юристи или счетоводители на община Костинброд.

В края на деня на отворените врати в община Костинброд всеки ученик получи подаръци от кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов, Председателят на ОБС-Костинброд д-р Атанас Тенев, инж. Теодора Гогова, инж. Габриела Трайкова и г-н Александър Ненов- заместник- кметове в община Костинброд. Децата имат за спомен специален подарък – значка с герба на община Костинброд.

2578 посещения общо 1 посещения за деня
В Деня на българската община, 12 октомври, в сградата на общинска администрация- Костинброд ученици бяха ръководители и служители в община Костинброд