В деня на Цветница, 25.04.2021г., на стадион „Белица“ гр. Костинброд се проведе шампионат за кучета „ За Купата на Костинброд“.

Националният шампионат и киноложката изложба на Българско Овчарско куче се организира съвместно БРКС /Български Републикански Киноложки Съюз/, Български киноложки клуб за Българско Овчарско куче и община Костинброд.

В изложбата взеха участие клубове от цялата страна. Съдиите оценяваха представените екземпляри от българската порода. Изложбата започна с изпълнение с гайди от дружество “Традиция”. Публиката се наслади и на демонстрация за послушание, изпълнение на команди на кучета, фризби фристайл – игра с куче и танц с куче.

След кратката програма всички клубове и индивидуални състезатели дефилираха заедно със своите кучета и знамена.

На събитието присъстваха г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд и Аврам Петков – международен съдия на всички породи кучета и организатор на днешното събитие.

6792 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд за втори път бе домакин на Националния шампионат за всички породи кучета и Специализирана изложба за Българско овчарско куче