Благодарение на добрата работа между Общинска администрация – Костинброд и Областна администрация на Софийска област беше изчистена собствеността на спортния терен в село Петърч.

На основание чл. 54 от Закона за държавната собственост във връзка с Решение номер 526 на Общински съвет – Костинброд от 27.10.2021г. и с Решение на Министерски съвет се прехвърля безвъзмездно правото на собственост на стадиона, намиращ се в село Петърч. Игрището е със свободен достъп като на него тренира мъжкият отбор ФК „Петърч“.

Футболен клуб “Петърч” се развива прогресивно през последните годините, като през 2020 стана ШАМПИОН ЗА СЕЗОН в Областта. Тогава лично купата за областен първенец връчи Петьо Дончев – председател на областния съвет на БФС.

Кметът на село Петърч, г-н Борислав Борисов, благодари на ръководството на община Костинброд и областната администрация и заяви, че стадионът ще се облагороди през идната година. В момента се реновира оградата на стадиона, като старата е заменена с нова и са поставени пилони за ограждение зад футболните врати. Ръководството на община Костинброд има за цел да реновира съблекалните на стадиона и облагороди инфраструктурата около стадиона.

26457 посещения общо 1 посещения за деня
Прехвърли се безвъзмездно правото на собственост върху имот – частна държавна собственост на община Костинброд