Очевидци продължават да разказват за буса без шофьор по улица Калиакра. Кметът на общината настоява за проверка на съмнителните МПС -та на входните артерии към града.

Охранителни камери са запечатали зрелищната гонка в Костинброд между полицията и пълен бус с мигранти – По света и у нас – БНТ Новини (bntnews.bg)

Според кметът на Костинброд като по чудо всичко се е разминало само с три ударени коли. От общината настояват в района да бъдат разположени пунктове за проверка, тъй като практиката показва, че именно оттук минава пътят на мигрантите към границата със Сърбия.

Освен това в района има много промишлени предприятия и движението на бусове и автобуси не е необичайна гледка.

„Тази профилактика и тази превенция трябва да я има още на главния път, за да не се стига до ситуация като настоящата. Ние сме като едно областно кръгово. Тук влизат и излизат над един милион автомобила от града ни на месец“, заяви Трайко Младенов – кмет на община Костинброд.

Кметът настоява и за по-голям числен състав в районното поделение в града – обслужващо две общини – Костинброд и Годеч, както и за модернизация и увеличаване на материално-техническата база на управлението.

2521 посещения общо 1 посещения за деня
Видеонаблюдението в града показва зрелищното преследване на буса с мигранти от органите на реда