След общо учредително събрание, на което присъстваха над 40 жители на село Драговищица от третата възраст, новият пенсионерски клуб в община Костинброд е с име “Извор”.
За председател бе избран г-н Красимир Найденов, за заместник-председател г-жа Виолета Латинова, а за секретар-касиер г-жа Костадинка Гергинова.
Г-жа Юлия Рангелова, г-жа Лиляна Кръстанова и г-жа Красимира Анкова бяха избрани за контролна комисия.
На първото общо събрание присъстваха г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд и служители на Общинска администрация-Костинброд.
Пенсионерите от клуб „Извор“ много скоро ще провеждат своите събития в новото помещение, което община Костинброд е осигурила в здравния дом в село Драговищица.
Реновират се помещения, в които ще се събират пенсионерите от селото. Новият пенсионерски клуб предстои да бъде открит през ноември месец като в него ще има стая за събития, изцяло ново оборудване и санитарен възел. Двора се облагородява и ще бъде поставена беседка за място за отдих на пенсионерите през топлите месеци.
От днес в община Костинброд пенсионерските клубове са четири. Два в града: Пенсионерски клуб „Люляк“ и Пенсионерски клуб „Кавака“, един в село Голяновци – Пенсионерски клуб „Жар“ и най-новият Пенсионерски клуб „Извор“ в село Драговищица.
Пожелаваме на пенсионерите много весели моменти, събирания, празници и дейно участие в културния живот на община Костинброд!
9020 посещения общо 1 посещения за деня
На големия християнски празник Димитровден, пенсионери от село Драговищица основаха първия си клуб.